Bestuur

Het bestuur van de Amsterdam City Swim bestond uit een aantal vrienden die met elkaar besloten om zich in te zetten voor Stichting ALS Nederland via de Amsterdam City Swim. Ondertussen is er een mooie groep ontstaan waarbij het oude bestuur ruimte maakt voor nieuwe betrokken bestuursleden. Bekijk hier de ontstaansgeschiedenis: Ontstaansgeschiedenis bestuur ACS

Nathalie Michielsens - Grasso

Voorzitter Stichting Amsterdam City Swim sinds 1 april 2019

Waarom de Amsterdam City Swim?

De ACS heeft op mij altijd een diepe indruk gemaakt, zowel de organisatie van het uniekste event van Nederland in de Amsterdamse grachten als het achterliggende doel; de strijd tegen ALS. Een ziekte waarbij de patiënt in een razend tempo aftakelt met de dood tot gevolg is verschrikkelijk voor de patiënt, familie en vrienden. Om die reden is het heel belangrijk dat we met zijn allen blijven zwemmen. Daar ga ik voor!

Diederik den Dekker

Bestuurslid en penningmeester Stichting Amsterdam City Swim sinds 2016
Dagelijks leven:
Senior Analyst Picnic Supermarkt

Waarom de Amsterdam City Swim?
Diep onder de indruk ben ik van de groep mensen die het voor elkaar heeft gekregen zo’n idee tot een waanzinnig succes te brengen. Gedreven door de passie om ALS te beteugelen en uiteindelijk van de kaart te vegen zijn er bergen verzet voor de totstandkoming van de eerste Swims. Een grote eer om bij te mogen dragen aan de komende zwemtochten!

Joost 't Hooft

Bestuurslid van de Stichting Amsterdam City Swim sinds september 2016
Dagelijks leven
: Senior Consultant Ebbinge

Waarom de Amsterdam City Swim?
Sinds mijn grote vriend Weert-Jan Weerts getroffen werd door ALS voel ik mij erg betrokken bij deze verschrikkelijke ziekte. In de afgelopen jaren zijn meerdere fantastische initiatieven ontplooid, met de Amsterdam City Swim wat mij betreft als absoluut hoogtepunt. Een spectaculair evenement waar sport, vriendschap, gezelligheid en een fantastisch goed doel hand in hand gaan. Het is dan ook een grote eer voor mij om toe te treden tot het bestuur van de Amsterdam City Swim na meerdere jaren als deelnemer in Amsterdam en in New York te hebben mee gezwommen. Wij gaan ons keihard inzetten om gezamenlijk met eenieder van jullie deze ziekte de wereld uit te helpen!

William van Eesteren

Bestuurslid van de Stichting Amsterdam City Swim sinds september 2016
Dagelijks leven:
Managing Director Wilshire Associates

Waarom de Amsterdam City Swim?
Voor mij is de Amsterdam City Swim een van de meest positieve evenementen om iets bij te dragen aan de strijd tegen ALS. Het zwemmen in de grachten van Amsterdam heeft ALS duidelijk op de kaart heeft gezet. Nu hoop ik via het mede organiseren van de ACS een kleine bijdrage te leveren om ALS van de kaart te krijgen.

Daniella Coronel

Bestuurslid Stichting Amsterdam City Swim sinds 1 maart 2017
Dagelijks leven:
Account Director bij Fuse Communication

Waarom de Amsterdam City Swim?
Vanaf de eerste editie van de Amsterdam City Swim was ik onder erg de indruk van dit unieke evenement in de Amsterdamse grachten. Toen ik besloot in 2013 mee te doen wilde het noodlot dat mijn oom aan de ziekte ALS leed.

Inmiddels heb ik vier keer aan de Swim deelgenomen. De laatste editie zelfs met 16 familieleden. Het is voor mij een eer om onderdeel van dit bestuur te zijn en ook op deze manier een steentje bij te dragen.

Marga Verwoert

Bestuurslid Stichting Amsterdam City Swim sinds 1 juli 2018
Dagelijks leven:
Advocaat intellectuele eigendom, Partner bij Leeway Advocaten.

Waarom de Amsterdam City Swim?
De eerste keer dat ik met de City Swim mee zwom, in 2013, was een dag die grote impact op mij had. Door de aanwezigheid van ALS patiënten, zelfs meezwemmen door ALS patiënten, is confronterend; er zijn nog steeds ziektes waartegen geen medicijn is. En dat moet veranderen. Ik lever daar graag mijn bijdrage aan, zwemmend en nu ook besturend.

Nynke Haardt - Bloys van Treslong

Bestuurslid Stichting Amsterdam City Swim sinds 1 juni 2019

Waarom de Amsterdam City Swim?
Als zwemmer van het eerste uur heb ik kunnen ervaren wat een fantastisch evenement de Amsterdam City Swim is. De geweldige positiviteit die van iedereen uitstraalt, van de organisatoren, de zwemmers, de ALS patiënten tot aan de supporters aan de kant toe, dat alles maakt dit tot een uniek evenement waar ik graag actief aan wil bijdragen. Aangezien ik zelf mijn vader aan ALS heb verloren, weet ik hoe belangrijk het is dat we door blijven gaan met geld ophalen net zo lang tot ALS van de kaart is!

Oud Bestuurslid: Bente Feldberg

Oud voorzitter Stichting Amsterdam City Swim sinds 1 juni 2016 en bestuurslid sinds 2015

Dagelijks leven: Senior Sales Specialist bij ASR

Waarom de Amsterdam City Swim?
Het is een evenement waarbij de ziekte ALS een belangrijke rol krijgt die het verdient. Het onwerkelijke idee om in de grachten te zwemmen werd in 2012 werkelijk gemaakt. De eerste keer dat ik met de City Swim meedeed heeft het mij in vele opzichten geraakt en ik ben erg trots dat ik hier onderdeel van mag uitmaken. Ik kijk terug op alle swims in zowel Nederland als in New York en Londen en voel dat wij moeten doorzwemmen. ALS moet van de kaart!

Oud Bestuurslid: Pim Bedet

Oud bestuurslid en Secretaris van de Stichting Amsterdam City Swim en één van de veertien Founding Fathers.
Dagelijks leven:
Consultant and Personal (MMS certified) Coach

Na bijna 40 jaar werken bij de Koninklijke Marine waarin ik bijna al mijn dromen heb gerealiseerd, ben ik na mijn functioneel leeftijdontslag per okt 2009 parttime aan de slag als Consultant en als Personal Coach (ZZPér). Sport is een van de rode draden in mijn leven. Mijn wekelijke zwemuurtjes zijn mij bijna heilig.

Waarom de Amsterdam City Swim?
Mijn inzet voor ALS is gestart in in het voorjaar van 2011 met een groep van 14 vrienden. Met die groep hebben we in augustus 2011 deelgenomen aan de Hellespont Swim en 90.000 euro opgehaald voor ALS. De Amsterdam City Swim fungeert als motor voor het onder de aandacht brengen van ALS en het inzamelen van geld voor Stichting ALS Nederland. Mijn motivatie is de uitdaging van iets nieuws neerzetten in combinatie van werken voor het goede doel ALS. Jaren geleden is een goede vriend van mij aan ALS overleden. Dat motiveert me extra. Voor mij is het weer eens wat anders: in het water liggen ipv vanaf de brug van een schip over de zee uitkijken!

Pim blijft al oud bestuurslid nauw betrokken en zal waarbij nodig het nieuwe bestuur van de juiste adviezen voorzien.

Oud Bestuurslid: Mikkel Hofstee

Oud bestuurslid Stichting Amsterdam City Swim, algemene zaken en één van de veertien Founding Fathers.
Dagelijks leven:
Directeur/oprichter Lifeguard Health & Performance

Waarom de Amsterdam City Swim?
Met de Amsterdam City Swim geven we aandacht aan de ziekte ALS en geven we het open water zwemmen een impuls!

Mikkel blijft als oud bestuurslid betrokken bij de ACS en zal ook in 2018 weer meezwemmen.

Oud Bestuurslid: Joris de Haas

Oud Bestuurslid/penningmeester van de Stichting Amsterdam City Swim en één van de veertien Founding Fathers.
Dagelijks leven:
Getrouwd met Heleen en vader van Charlotte, Roos en Wies;

HR directeur Europa en Afrika van Technologie bedrijf Plantronics, alsmede ambassadeur voor Plantronics thoughtleadership rondom’ Smarter Working’: visie op nieuwe manieren van productief werken in een flexibele, gezonde en resultaat gerichte omgeving, met focus op de maximale kracht en energie van medewerkers en organisatie.

Waarom de Amsterdam City Swim?
Omdat een prachtige sport: zwemmen, gekoppeld wordt aan een unieke plek in de wereld: De Amsterdamse grachten en gericht is op het uit de wereld helpen van de vreselijke ziekte ALS. Zo’n jaarlijks evenement organiseren met vrienden is de moeite meer dan waard.

Na 5 jaar is het tijd voor vernieuwing in het bestuur en treed ik naar de achtergrond. Ik blijf uiteraard nauw betrokken en het evenement met veel passie volgen.

Oud Bestuurslid: Marc ter Haar

Oud voorzitter Stichting Amsterdam City Swim één van de veertien Founding Fathers.
Dagelijks leven:
Market Strategy Director, Ernst & Young

Waarom de Amsterdam City Swim?
Tot de zomer van 2016 was Marc ter Haar voorzitter van de Stichting Amsterdam City Swim. Hij heeft het stokje overgedragen aan Bente Feldberg. Marc heeft met ontzettend veel passie en daadkracht een bijdrage geleverd aan het op de kaart zetten van de Amsterdam City Swim. Zijn drukke huidige werkzaamheden laten het niet meer toe om dagelijks met de ACS bezig te zijn. Daarbij vindt hij het belangrijk dat het bestuur blijft verfrissen en maakte hij graag plaats voor nieuwe leden.

Marc blijft als oud bestuurslid nauw betrokken en zwemt uiteraard mee.

Oud Bestuurslid: Richard Wentges

Oud bestuurslid Stichting Amsterdam City Swim

Richard trad in 2014 af na drie bevlogen jaren actief te zijn geweest in het bestuur van de Amsterdam City Swim. Hij is in 2016 mede grondlegger van de Amsterdam Late Night City Swim en draagt op deze manier nog steeds bij aan het succes.

Oud Bestuurslid: Renee Sajet

Oud bestuurslid Stichting Amsterdam City Swim

Op het gebied van sponsoring en relatiebeheer heeft Renee de eerste jaren van de Amsterdam City Swim een grote rol gespeeld. Na drie jaar heeft zij gekozen om zich voor een andere stichting in te gaan zetten. Tot de dag van vandaag is Renee echter betrokken bij de Swim en helpt zij de organisatie daar waar zij kan.

Oud Bestuurslid: Kiki Hulshof- Overtoom

Oud bestuurslid Stichting Amsterdam City Swim
Dagelijks leven:
Researcher – development afdeling Rijksmuseum

Waarom de Amsterdam City Swim?
Door te zwemmen voor ALS in de grachten van Amsterdam is de Amsterdam City Swim een uniek evenement. Met een relatief klein aantal mensen kunnen we het verschil maken in de strijd tegen deze vreselijke ziekte.