€ 1.906 76%
Opgehaald van totaal € 2.500

Ik zwem mee om geld op te halen voor ALS!

Beste vrienden, vriendinnen, familieleden, collega’s en alle andere bekenden,

In het najaar 2015 werd bij mijn goede vriend Robert Paul Wielinga de diagnose gesteld ALS en toen hij dat vertelde tijdens een Lions meeting was het voor mij overduidelijk dat ik in 2016 mee zou doen aan de Amsterdam City Swim.

Dat was zowel sportief als qua sponsoring echt een mega succes waarbij ik veel familie, vrienden en collega’s bereid heb weten te vinden voor een financiële bijdrage.

In 2018 hadden mijn vrouw Harriet en ik ons beide opgegeven en waren we wederom druk met training en sponsoring toen de ACS één dag voor de tijd wederom gecanceld vanwege een te hoge E-coli bacterie gehalte. Vanwege het enthousiasme ook nog een uitstapje gedaan en meegezwommen met Swim to Fight Cancer editie in Apeldoorn.

Na de pre Corona periode (?) ben ik jaar wederom gaan trainen om op zondag 28 augustus voor o.a. Robert Paul in de Amsterdamse grachten te zwemmen. 

Dit jaar, met de 10e editie al bijzonder, maar helemaal omdat ik nu de leeftijd heb waarop mijn schoonmoeder in 1991 ook overleden is aan de gevolgen van ALS. In die tijd heb ik van zeer nabij gezien wat voor vreselijke ziekte dit is en ondanks dat er zichtbare (kleine) stappen gezet kunnen worden in het afremmen is geld voor onderzoek nog steeds hard nodig.

Daarom wil ik jullie allemaal vragen genereus te zijn bij het geven van een gift.

Ik spring er graag ook dit jaar weer wekelijks het Borgerlerbad in Deventer voor in om de 80 (!)  baantjes borstcrawl te zwemmen als voorbereiding. Ook tijdens mijn zomervakantie in Italië en later in het buitenwater van recreatieplas Bussloo of in de Beulakerwijde zal ik zwemmen om goed voorbereid aan de start te staan.

Hopelijk zien jullie ook kans om op de laatste zondag van augustus in levende lijve aanwezig te zijn in Amsterdam en zal dan nog harder mijn best doen.

Feike Lemstra