€ 135 135%
Opgehaald van totaal € 100

Ik ben vrijwilliger tijdens de Amsterdam City Swim

Op zondag 28 augustus 2022 zet ik mij als vrijwilliger in tijdens de Amsterdam City Swim! In 2012 overleed mijn broer Frans Oosterhof 1 dag voor de 1e editie van de Amsterdam City Swim. Frans had slechts 3 maanden ervoor de diagnose ALS gekregen. Toch zwommen wij als team in estafette vorm de 1e editie mee, want dat hadden wij Frans moeten beloven. Hij zou als "engeltje" langs de kant staan.

De warmte die wij die dag ontvingen van dierbaren van Frans die ons kwamen aanmoedigen, was ongekend. Maar ook de organisatie was op de hoogte en benoemde Frans in hun voorwoord. Wat zou hij daarvan genoten hebben :-). Maar ook de warme knuffel die ik kreeg van Pim Mensen (een plaatsgenoot met ALS), voordat ik naar het startpunt werd gebracht zal ik nooit vergeten. Pim overleed korte tijd later op 29 oktober.

Het jaar erop zwom ik de 2e editie in individueel verband, maar wel samen met familie op de 1e sterfdag van Frans. Het 3e jaar heeft onze oudste dochter Dana  gezwommen en zwom ik zelf nog een jaar mee, terwijl ik ook vrijwilliger was. En wat heb ik, zowel als zwemmer als vrijwilliger, mooie mensen ontmoet. Helaas is een aantal mensen in de afgelopen jaren overleden aan de gevolgen van ALS. Dit jaar ben ik er weer bij als vrijwilliger, samen met mijn man René en onze dochter Evi.

Ik ben sinds december een trotse oma van onze kleindochter Nikki en denk nog ongelooflijk vaak aan mijn broer die zijn 2 prachtige kleinkinderen Feline en Ravi nooit heeft mogen leren kennen. Net als zoveel andere mooie mensen heeft hij veel te vroeg het leven moeten loslaten, dankzij de genadeloze ziekte ALS.