Normal 5fef7c65d9731f50febd18978e07c00012d00af3
Progress bg
€ 15 3%
Opgehaald van totaal € 400

ALS raakt iedereen

Op zondag 29 augustus 2021 spring ik samen met duizenden helden de Amsterdamse grachten in om geld op te halen voor de zenuw-spierziekte ALS. Dit wordt alweer de vijfde keer dat ik meedoe. Voor het eerst deed ik mee in 2016. Toen hadden net een tijdje gehoord dat mijn oom (ook op de foto te zien) deze vreselijke ziekte heeft. Hij deed dat jaar mee met de kids swim. In 2017 deed ikzelf mee met de kids swim als begeleider en daarna zwom ik mee met de volwassenen mijn oom deed mee op een subboard die we door de grachten sleepten met ons team. In 2018 waren we er weer helemaal klaar voor. Maar helaas is dat het jaar dat het niet doorging. Afgelopen jaar 2019 stonden we weer aan de start. Ditmaal ging mijn oom mee in een speciaal droogpak en konden we zo toch allemaal de tocht maken. Helaas kon het vorig jaar 2020 niet doorgaan. 

Dit jaar in 2021 is mijn zoon ook 10 jaar. Hij zwemt ook mee met de kids swim. Ik zal zijn begeleider zijn. Dus zwem ik dit jaar weer 2 keer. 

Wanneer ik zeg dat ik voor ALS zwem, valt me op hoeveel mensen iemand kennen die ALS heeft (gehad). Het lijkt een kleine groep, maar schijn bedriegt.

Ook in 2020 sta ik weer aan de start. Ik blijf zwemmen totdat er een oplossing is voor deze vreselijke ziekte. Want ALS raakt iedereen

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Maak een poster