Ambassadeurs


Onze ambassadeurs dragen de Amsterdam City Swim en Stichting ALS Nederland een warm hart toe. In aanloop naar het evenement maar ook tijdens het evenement spelen zij een belangrijke rol.

Beau van Erven Dorens

Al vanaf de eerste editie van Amsterdam City Swim is Beau van Erven Dorens deelnemer. En ook tijdens de New Amsterdam City Swim in New York op 21 juni 2015 sprong Beau met ons mee in het diepe voor ALS. 

Beau werkt als televisiepresentator bij RTL en is bekend als schrijver, acteur en van o.a. diverse televisieprogramma’s.

Beau, liefhebber van open water zwemmen, is en was zelf vooral onder de indruk van het feit dat het evenement geboren is uit vriendschap voor de helaas inmiddels overleden ALS patiënt Weert-Jan Weerts. Hij ondersteunt de internationalisering van het evenement en heeft ons daarom ook geholpen in New York om publiciteit voor het evenement te verkrijgen.

 

Ferry Weertman

Ferry Weertman is Nederlands beste open water zwemmer en Europees kampioen op de 10km individueel en de 5km Team Event. Wij zijn trots op de gouden plak van Ferry, op de Olympische 10 km in open water zwemmen op de Olympische Spelen van Rio De Janeiro in 2016.

Ferry over Amsterdam City Swim: 'Ik ben ambassadeur van Amsterdam City Swim, omdat ik het belangrijk vind dat er nog meer onderzoek naar ALS gedaan moet worden. Daarnaast wil ik aan heel Nederland laten zien hoe mooi en leuk het open water zwemmen is. De afgelopen 2 jaar heb ik, als gevolg van mijn wedstrijdprogramma, helaas niet mee kunnen doen aan Amsterdam City Swim. Dit jaar wil ik heel graag ook een keer door de mooie grachten van onze hoofdstad zwemmen. Ik hoop dat dan samen te doen met heel veel andere enthousiaste zwemmers.'

 

Jan Joost van Gangelen

Jan Joost van Gangelen is al jaren lang presentator van verschillende sportprogramma's en een graag geziene gast bij Voetbal International. Op dit moment is Jan Joost presentator bij Fox Sports Eredivisie en tijdens de Champions League-wedstrijden en interlands op Veronica.

Sinds april 2019 is Jan Joost ambassadeur van Amsterdam City Swim. Om de strijd tegen ALS aan te gaan, is hij al 5 keer in de Amsterdamse grachten gesprongen en daarnaast is hij nauw betrokken bij de organisatie. Jan Joost over Amsterdam City Swim: 'Het is een heel bijzonder evenement, een bijzondere dag. Je kunt het eigenlijk nergens mee vergelijken.'

 

Jeroen van der Boom

 

Mari Carmen Oudendijk

Mari Carmen Oudendijk is vooral bekend door haar werkzaamheden voor verschillende sportprogramma’s rondom grote sportevenementen als Wimbledon, Olympische spelen en het Sportnieuws. Na 8 jaar bij RTL in dienst te zijn geweest is Mari Carmen Oudendijk nu als zelfstandige aan het werk voor o.a. RTV-NH en RTV Utrecht. Al vanaf de eerste editie is Mari Carmen bij Amsterdam City Swim als deelnemer betrokken. Ze draagt het event een warm hart toe en is mede grondlegger van het idee van de Amsterdam Late Night City Swim! Mari Carmen zet zich in als ambassadeur voor de ACS door o.a. deelnemers te werven. Helaas is haar eigen broer Carlos sinds de zomer van 2022 ook getroffen door ALS.

 

Natasja Froger

 

Peter Heerschop

 

René Froger

Al jaren steunt ras Amsterdammer en zanger René Froger Amsterdam City Swim. Naast jaarlijks de 2km lange zwemtocht af te leggen denkt hij ook actief mee met de organisatie. Zijn gedrevenheid en enthousiasme brengt mooie en nieuwe impulsen binnen dit fondsenwervende evenement.

“Het is een machtig evenement. Om door de grachten van Amsterdam te zwemmen is natuurlijk uniek. Maar ik ben vooral onder de indruk van de verbinding die ik tussen deelnemers en toeschouwers zie. ALS is een gruwelijke ziekte maar je gezamenlijk op deze manier inzetten tegen ALS geeft hoop en kracht voor de toekomst. Een toekomst waarin ALS een behandelbare ziekte wordt.’

 

Thomas Acda 

 

Viggo Waas

 

Onze wave heroes

Tijdens ACS2022 waren alle waves opgedragen aan ALS-patiënten of die ons ontvallen zijn. Graag stellen wij al deze wave heroes aan jullie voor. 

De wave heroes