Normal f754c7933f3dde5021cdbf7d6f46091477d547cb
Progress bg
€ 2.940 45%
Opgehaald van totaal € 6.400

Waternet en waterschap AGV zwemmen voor ALS!

Als supporter van de Amsterdam City Swim hebben we meegedacht over de route van 2.000 meter. Bij de trainingen en tijdens het evenement zorgen we voor een veilige zwemroute.

Wij zorgen voor de kwaliteit van het water in de grachten. Het is nog geen zwemwater, maar het water is nog nooit zo schoon geweest. Dit komt doordat de grachtenpanden in de jaren 80 zijn aangesloten op het riool. En sinds een aantal jaar ook alle woonboten. Lozingen zijn aangepakt en het water van de rioolwaterzuiveringen is steeds schoner. Bovendien zijn er dagelijks vier boten van Waternet in Amsterdam actief. Zij halen het drijvende en gezonken vuil uit het water. 

Het doel is zo veel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar de ziekte ALS. En meer bekendheid krijgen voor deze ziekte. Daarom organiseert Amsterdam City Swim jaarlijks dit bijzondere zwemevenement in de Amsterdamse grachten.

Elk jaar doen we mee met een groep enthousiaste collega's die niet achter de schermen het evenement helpen mogelijk te maken, maar ook om donaties op te halen voor onderzoek naar de ziekte ALS. Sponsor onze wave en zorg ervoor dat wij het maximale aan donaties ophalen en zo bij dragen om ALS de wereld uit te helpen.