Bart Huisinga

  • Wave Wave 7
Opgehaald: € 2.310,00

Ik doe mee met de Amsterdam City Swim omdat

Een vriend van mijn neef heeft binnen een jaar op 16/17-jarige leeftijd zijn beide ouders verloren aan ALS. Daar ben ik erg van geschrokken en hij vertelde me op een verjaardag over de Amsterdam City Swim. Toen lag het bij mij even stil tot ik vorige week bij een borrel van Ondernemers in Bedrijf Amersfoort benaderd werd om mee te doen. Ik heb geen moment getwijfeld!

Biografie

Buiten het ene, ken ik ook nog een ander verhaal. Op 19 november 2015 is bij Robert Paul Wielinga de diagnose ALS gesteld. Op zijn 50e kreeg hij totaal onverwacht dit vonnis te horen. In 2016 en in 2017 heeft hij met een groot team voor meer dan € 125.000 bijeengezwommen. Voor de editie van 2018 hebben zich om hem heen al meer dan 60 mensen ingeschreven om geld voor onderzoek naar de oorzaken en behandeling van deze genadeloze ziekte bijeen te brengen. Via Ondernemers in Bedrijf ben ik met de sympathieke Robert Paul in contact gekomen. En ik duik graag met hem en voor hem en anderen die deze vreselijke zieke hebben, op 9 september de Amsterdamse grachten in.

Ik ben een fanatieke gelegenheidszwemmer wonend op de Vecht, 52 jaar oud en eigenaar van Bartmanzboot - Praten op het water. Bij de eerste training heb ik gelijk al meer dan het hele parcours gezwommen, ten nadele van mijn knie. Maar dat gaat goed komen en ik weet nu wat mij 9 september te wachten staat...

Heel fijn als jullie mij willen steunen met een mooie donatie! Zodat er fondsen zijn om ALS de wereld uit te krijgen.