Paul van den Helder

  • Wave Wave 9
Opgehaald: € 13.896,01

Ik doe mee met de Amsterdam City Swim omdat

Februari 2017 kreeg mijn moeder de diagnose, vijf maanden later moesten wij afscheid van haar nemen. Al die tijd heb ik niets kunnen doen behalve toekijken naar hoe mijn moeder aftakelde. Op een mensonwaardige manier heeft de ziekte huis gehouden en heeft het nooit een echte 'strijd' mogen worden. De uitzichtloosheid, wanhoop en het verdriet dat het heeft gebracht bij mijn moeder gun ik helemaal niemand. Het is tijd dat er een medicijn gaat komen tegen deze walgelijke ziekte.

Biografie

Eind 2016 merkten we bij Marja de eerste symptomen van ALS. Haar spraak ging achteruit, spieren die onverklaarbaar bewogen en enorme vermoeidheid. In februari 2017 werd de diagnose door de artsen uitgesproken. Op dat moment weet je als man en kinderen niet wat je moet. Even staat de hele wereld om je heen stil...

De zware tijd die volgde is onbeschrijfbaar. Diverse aanpassingen in huis, bezoeken aan het ziekenhuis, het meedoen aan onderzoeken omtrent ALS, maar vooral de achteruitgang van een strijdlustige vrouw die nog midden in het leven stond. Meerdere plannen voor de toekomst, vooral het samen genieten.

De ziekte ALS was genadeloos. In juli 2017 overleed Marja. Ons leven gaat door met een gat in de familie.

Om haar strijdlustigheid tegen het genezen van de ziekte voor te zetten zullen wij dit jaar de 2.018 meter van de AmsterdamCitySwim zwemmen. Gesteund door familie en vrienden streven wij naar een waardig bedrag om bij te dragen aan onderzoeken.

“Wij gaan door met haar strijd”
Iedere deelnemer heeft zijn eigen profiel. Op dit account verzamelen wij het gehele bedrag.

Volg onze acties op onze Facebook-pagina.

#TeamMarja bestaat uit:
Paul van den Helder
Frank van den Helder
Roy van den Helder
Henk Jan de Bruijn
Kim de Bruijn
Joost Meijer
Robin Overbeek
Wiebe Bergsma
Joey Spierenburg
Pascal Pouw
Kevin Giezen
Rick den Daas
Joran Fleur
Dimitri Suchoi