Deelname


 

Wil jij je inzetten en tegelijkertijd meevechten tegen de spierziekte ALS? Zwem dan met ons mee tijdens de Amsterdam City Swim op zondag 3 september. Samen met 3000 andere zwemmers leggen we een parcours van 2 kilometer af, dwars door onze mooie hoofdstad, om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS. De spierziekte ALS is nog steeds onomkeerbaar en wetenschappelijk onderzoek naar een oplossing voor deze dodelijke ziekte blijft dan ook hard nodig. Zwem dus ook mee en lever op een unieke manier een bijdrage aan de strijd tegen ALS!

 

Zondag 3 september 2023

De editie van 2023 vindt plaats op zondag 3 september. Dan springen we opnieuw samen de grachten in om ons in te zetten voor het goede doel. Zwem jij ook mee?
Op woensdag 1 maart opent de inschrijving. Meer informatie over de prijzen en deelnamemogelijkheden vind je een week van tevoren op onze website en social media kanalen.

 

 

Benieuwd hoe je kon deelnemen tijdens de laatste editie? Je bekijkt hier de informatie die voor de Amsterdam City Swim 2022 van toepassing was. Wijzigingen onder voorbehoud.

 

Deelname mogelijkheden 2022

De Amsterdam City Swim is voor iedereen die Stichting ALS een hart onder de riem wil steken. En het komt heel goed uit als je van zwemmen houdt! Of je nou mee wilt doen om samen nieuwe herinneringen te maken, ter nagedachtenis van een dierbare, omdat je een recordtijd wilt neerzetten óf omdat je benieuwd bent naar de beleving van het zwemmen door de grachten! Het maakt niet uit om welke reden je zwemt. Iedereen is welkom vanaf 10 jaar oud.


▸ Particulier

Iedereen die (tijdens het evenement) 15 jaar of ouder is, kan meezwemmen. Het parcours van 2 kilometer voert je door de historische grachten van onze hoofdstad. Meezwemmen kan individueel, met vrienden, familie, collega's of andere dierbaren. Je kunt een team aanmaken om samen met jouw groep het water in te springen en om samen donaties te werven. 

 

▸ Junior

Als je tijdens het evenement tussen de 10 en 15 jaar oud bent, kun je meezwemmen als junior. Samen met alle andere junioren zwem je een parcours van 700 meter door de grachten. En dat doe je niet alleen: je vader, moeder, grote broer of iemand anders die 18 jaar of ouder is, zwemt met je mee. Ook kun je een team aanmaken om mee het water in te springen en om donaties mee te werven.

Ben je 15 jaar oud en wil je liever al 2 kilometer zwemmen? Dan kun je ook al meezwemmen als particulier.

 

▸ Zakelijke mogelijkheden

Wil je samen met jouw collega's of zakenrelaties deelnemen aan de Amsterdam City Swim? Als bedrijf zijn er meerdere mogelijkheden om deel te nemen aan de Amsterdam City Swim.

  • Business-Teams: 4 tot en met 8 zwemmers
  • Wave-sponsor: vanaf 10 zwemmers

Voor beide opties zijn er vele mogelijkheden beschikbaar met leuke voordelen voor medewerkers en relaties. Daarnaast is jouw bedrijf zichtbaar in onze uitingen binnen de communicatie en tijdens het evenement.

 

▸ Vrijwilliger

Wil jij ook jouw steentje bijdragen? Maar liever op de kade dan in het water? Maak dan het verschil en meld je aan als vrijwilliger bij de Amsterdam City Swim. Er zijn veel verschillende functies beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor finish begeleider, runner of toezichthouder bij het water. Maar er zijn ook functies binnen de hospitality en bij de EHBO post. Daarnaast heb je de mogelijkheid een actiepagina aan te maken om ook donatiegelden op te halen. 

 

▸ Deelnemen als patiënt

De Amsterdam City Swim zet zichzelf in om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS. Maar óók voor een dag waarop we samen nieuwe herinneringen kunnen maken. Daarom maken wij deze dag extra speciaal voor ALS-patiënten en hun dierbaren. ALS-patiënten hebben dan ook de mogelijkheid om het evenement te bezoeken en eventueel het water in te gaan, met of zonder hulpmiddelen. 

 

▸ Aanwezig als bezoeker

Uiteraard kun je ook als bezoeker aanwezig zijn tijdens ACS2022. Om jouw vrienden en familie aan te moedigen en natuurlijk om de sfeer te proeven en te genieten. Dit jaar is het mogelijk entreetickets te kopen als bezoeker. Een entreeticket geeft toegang tot het Marineterrein waar de zwemmers finishen en de afterparty plaatsvindt. Gedurende de dag kun je gebruikmaken van de hospitality op het terrein.