Doe mee!


UPDATE 12 juli 2021: Helaas kan de 8ste editie van Amsterdam City Swim, die op zondag 29 augustus 2021 plaats zou vinden, niet plaatsvinden. Dit betekent echter niet dat we het hierbij laten. Zondag 29 augustus claimen wij als dé dag om met heel Nederland alsnog in actie te komen voor de dodelijke ziekte ALS: #natpakvoorALS.
Doe ook mee en kijk hier voor meer informatie. (onderstaande informatie is dus niet meer van toepassing voor 2021)


Houd je van zwemmen en wil jij meevechten tegen de spierziekte ALS? Word dan wavemaker en doe mee aan de 8ste editie van de Amsterdam City Swim! Op zondag 29 augustus 2021 springen we in de Amsterdamse grachten om ruim 2 kilometer te zwemmen en zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS. 

Particuliere-Swim Business-Swim Kids-Swim Vrijwilliger


Hoe werkt de Amsterdam City Swim?


1. Aanmelden Amsterdam City Swim

Het begint allemaal bij het aanmelden. Meedoen kan op verschillende manieren. Je kunt vanaf 15 jaar meedoen met de Particuliere-Swim, als bedrijf meedoen met de Business-Swim of je aanmelden als vrijwilliger. Kinderen tussen de 10 en 14 jaar kunnen meedoen met de Kids-Swim. Bij de Particuliere-Swim kun je een team aanmaken, met een teamcaptain. 


2. Donatiegeld Amsterdam City Swim ophalen

Bij deelname vragen we je om € 400,- donatiegeld op te halen. Voor kinderen vragen we een bijdrage van € 100,- aan donatiegeld. Hiervoor krijg je een eigen actiepagina waarop je je verhaal kunt delen met je achterban.

Daarnaast zullen wij in aanloop naar 29 augustus regelmatig tips en tricks met je gaan delen zodat jij dit donatiegeld ook daadwerkelijk gaat behalen. Niet iedereen is natuurlijk een doorgewinterde donatiewerver dus daar helpen wij jou graag bij!


3. Trainen

2 km zwemmen in open water, dat doe je niet zomaar, het is echt een prestatie. Daarom is het belangrijk om tenminste 4 weken van tevoren te beginnen met trainen. In tegenstelling tot water in zwembaden kunnen er zich altijd bijzondere omstandigheden voordoen. In het voortraject ontvang je van ons gratis zwemschema’s van Mijnzwemcoach om fit en goed voorbereid bij de start te verschijnen.