Inschrijven Vrijwilligers

Registration volunteers

We keep repeating it: without volunteers, no Amsterdam City Swim! Would you like to help us with the organization? Register now! This way we can keep all the preferences in mind and brief you on time. Mid-June we will invite you for our volunteer meeting!

Why is it so good to be a volunteer at the Amsterdam City Swim?

 • You’re working at a great international event
 • You contribute to charity, the Dutch ALS Foundation
 • You will receive a unique Tommy Hilfiger shirt of the Amsterdam City Swim
 • You will receive a lunchbox and of course a good cup of coffee, thee or soda’s during the event.
 • You will receive a goodybag as a token of appreciation
 • You are invited to the smashis after-party at the Marineterrein to close the day all together

Focus areas

 • The minimum age to be a volunteer during the ACS is 18 years
 • It would be great if you could attend the briefings
 • You won’t receive a compensation for your invested time. Although, you are able to claim your travel expenses. You will receive a form on the day of the event.
 • It could happen that you will not work at one of your preferences. Probably because a lot of other volunteers have this preference as well. We will try to keep all preferences in mind.
 • As a volunteer it might happen that you are not able to experience the day the fullest. For example, when you are working at the start area, you are not able to experience the finish.
 • We are counting on your commitment after your registration as a volunteer during the Amterdam City Swim. If you are not able to be a volunteer anymore, we would like to hear this as soon as possible, so that we can respond to this.
Read more

Catering MEA

Op het Marine Etablissement Amsterdam wordt catering voor onze deelnemers en VIPgasten volledig verzorgd. Onder leiding van onze professionele cateringsponsor OSeven zorg jij er die dag voor dat iedereen wordt voorzien van een glimlach, een hapje en een drankje, de locaties er verzorgd uit blijven zien, de tafels, krukken, stoelen etc. netjes blijven staan en ook de vuile vaat op tijd wordt afgeruimd. Een dankbare taak!

Werktijden: 09:00 – 20:00 uur.
Locatie: binnen in de hospitalitytent op het MEA.

 

Catering Finish

Bij de Finish wordt catering voor onze deelnemers en VIPgasten volledig verzorgd. Onder leiding van onze professionele cateringsponsor OSeven zorg jij er die dag voor dat iedereen wordt voorzien van een glimlach, een hapje en een drankje, de locaties er verzorgd uit blijven zien, de tafels, krukken, stoelen etc. netjes blijven staan en ook de vuile vaat op tijd wordt afgeruimd. Een dankbare taak!

Werktijden: 10:00 – 17:00 uur.
Locatie: buiten op de VIPpontons bij de finish.

 

Hospitality (gastheren/dames)

Tijdens de Amsterdam City Swim hebben we verschillende Hospitality arrangementen waarmee extra geld wordt opgehaald voor Stichting ALS. Om de gasten op de juiste manier te verzorgen hebben wij representatieve gastdames en –heren nodig die hen willen ontvangen, registreren en willen begeleiden gedurende de dag. Het gaat hier niet alleen om voor de Amsterdam City Swim belangrijke relaties zoals sponsoren, ook onze prominente deelnemers/BNérs.

Werktijden: 09:00 – 20:00 uur.

Locatie: gehele evenemententerrein

 

Start coördinatie (fanvak en patiëntenvak begeleiding)

Om alle waves op tijd en onder controle te laten starten is begeleiding en coördinatie noodzakelijk. Heb jij het benodigde overzicht in je om alle startgroepen op de juiste manier te begeleiden en de rust te bewaren voor de deelnemers? Dan is dit de ideale functie voor jou.

Werktijden: 09:00 – 16:00 uur. (Eerst ACS for Kids, daarna de volwassen start),

Locatie: Hermitage en MEA (buiten).

 

Finish (voor- en achterkant ponton, met door wisselen)

Om alle deelnemers na de finish direct goed op te vangen en te voorzien van kleding, iets te eten, een douche en alles wat er nog meer nodig is, zijn mensen nodig die hier alles op rolletjes laten verlopen en de deelnemers een warm onthaal kunnen geven.

Werktijden: 09:00 – 18:00 uur.

Locatie: Finish (buiten).

 

Veiligheid in het water

Veiligheid is uiteindelijk het belangrijkste aspect van de hele Amsterdam City Swim. Alle deelnemers moeten veilig de Amsterdam City Swim kunnen volbrengen en als zij hulp nodig hebben tijdens het zwemmen moeten zij op de juiste manier worden geholpen. Sommige deelnemers gaan misschien verder dan dat ze eigenlijk aan kunnen. Hiervoor zijn er rustpunten op het water waar mensen even bij kunnen komen. Daarom moeten mensen die op de rustpunten staan goed opletten en aandacht geven aan alle (!) zwemmers.

Bezit jij je EHBO diploma en ben jij erg alert? Zie jij jezelf als rustpuntbegeleider? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Werktijden: 09:00-17:00 of 12:00-17:00 uur.

Locatie: buiten.

 

Toezichthouder

Veiligheid is uiteindelijk het belangrijkste aspect van de hele Amsterdam City Swim. Alle deelnemers moeten veilig de Amsterdam City Swim kunnen volbrengen en als zij hulp nodig hebben tijdens het zwemmen moeten zij op de juiste manier worden geholpen. Sommige deelnemers gaan misschien verder dan dat ze eigenlijk aan kunnen. Daarom moeten toezichthouders goed opletten en aandacht geven aan alle (!) zwemmers.

Bezit jij je EHBO diploma en ben jij erg alert? Zie jij jezelf als toezichthouder? Dan zijn wij op zoek naar jou. Voor deze functie hebben wij heel veel mensen nodig!

Werktijden: 09:00-17:00 of 12:00-17:00 uur.

Locatie: buiten.

 

Registratie/Garderobe/ Goodybags uitdelen

Alle deelnemers van de Amsterdam City Swim melden zich op het Marine Etablissement Amsterdam. Daar vindt de registratie van de deelnemers plaats. Deelnemers ontvangen hier hun startnummer en badmuts en laten hun spullen achter in de garderobe. Na afloop ontvangen zij een goodybag. Om dit voor de deelnemers allemaal soepel te laten verlopen hebben we veel leuke, gezellige mensen nodig die kunnen doorpakken en dit doen met een grote glimlach.

Werktijden: 09:30 – 19:00 uur.

Locatie: registratietent en garderobe op Marine Etablissement Amsterdam (binnen).

 

Amsterdam City Swim for Kids

Vanaf 09:30 registreren deelnemende kinderen met hun volwassen begeleider zich bij de Hermitage. Daar krijgen zij hun startbescheiden en leveren ze hun tas met kleding in. Tussen 10:00 en 12:00 zwemmen de kids gefaseerd de laatste 700 meter van het parcours. Zij finishen op de officiële finish op de Keizersgracht. Hier krijgen zij van jou hun kledingtas weer terug en een medaille, wat eten en te drinken. Kortom, jij zorgt ervoor dat de kids volledig worden verzorgd en een onvergetelijke belevenis ervaren.

Werktijden: 08:00 – 13:00 uur.

Locatie: Hermitage (binnen) en Keizersgracht (buiten).

 

Entreepoorten

Alle deelnemers  en fans van de Amsterdam City Swim melden zich op het Marine Etablissement Amsterdam. Bij de entreepoorten wordt iedereen gecontroleerd en gescand voordat ze op het MEA naar binnen mogen. Belangrijk is dat jij het eerste contact bent tijdens de gehele dag, zorg ervoor dat iedereen met een glimlach wordt ontvangen en wordt begeleidt richting deze bijzondere dag.

Werktijden: 08:00 – 17:00 uur.

Locatie: entreepoorten Marine Etablissement Amsterdam.

 

Overige

Tijdens de Amsterdam City Swim kan het altijd voorkomen dat er onverwacht nog wat extra taken naar voren komen en of posities ingedeeld moeten worden. Ben jij een ‘runner’ en vind je het leuk om overal ingezet te kunnen worden, dan is dit de perfectie optie voor jou.

Werktijden: 08:00 – 20:00.

Locatie: ACS overall (MEA, Hermitage, Finish locatie).