€10 4%
Raised from €250

Help jij mee geld in te zamelen voor ALS?

Waarom zou jij sponsor moeten worden?

Er is voor deze ziekte weinig aandacht, Veel mensen kennen nog wel de ALS- icebucket chalenge van een paar jaar gelden maar verder zijn de meeste mensen er niet bekend mee. Ik zal dus even kort toelichten wat deze ziekte inhoud. 

ALS staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose. Bij ALS sterven de zenuwcellen die de spieren aansturen af. Deze cellen kunnen niet herstellen en geven geen signaal meer af. Met als gevolg dat de spieren steeds zwakker worden. Bewegen, eten, praten en ademhalen zullen steeds moeilijker gaan. De ziekte is progressief, wat betekend dat het steeds erger word. De Klachten beginnen vaak tussen de 40 - 60 jaar. De gemiddelde levensverwachting na de eerst symptomen is tussen de 3-5 jaar. Het is nog steeds niet duidelijk wat de oorzaak is van ALS en er is ook geen medicijn voor. Er moet dus onderzoek gedaan worden, hier is geld voor nodig. Dit geld kunt u geven, steun nu en help het onderzoek naar een medicijn.

Waarom doe ik mee?

Mijn eerste kennismaking met de ziekte is via mijn moeder gegaan. Zij is ergotherapeut en behandeld mensen met de ziekte ALS, hierdoor krijg ik thuis mee wat het is om deze ziekte te hebben en waar deze mensen tegenaan lopen in het dagelijkse leven. Maar wat ik vooral van haar mee krijg is dat mensen met ALS echte Vechters zijn, ze staan positief in het leven en pakken alles aan wat ze kunnen. De ziekte is zwaar en de weg die ze belopen ook maar dat weerhoud ze niet om volledig alles eruit te halen.

Ik studeer momenteel verpleegkunde en ik heb echt hart voor de zorg, ik vind het belangrijk dat iedereen goed geholpen word en dat er aandacht is voor de minderheden in deze samenleving. Hiernaast vind ik het leuk om wat terug te doen voor anderen, zo heb ik al een keer gezwommen voor SwimToFightCancer in Hoorn en heb ik verschillende soorten vrijwilligerswerk gedaan [Begeleider bij Huttendorp, NL-doet, Begeleider zomerkamp voor vluchtelingenwerk, Begeleider gehandicapten vakanties voor Stichting Wielewaal en nog meer :)]

Ik zie ook een leuke uitdaging in het zwemmen. Ik heb jarenlang gezwommen/waterpolo gespeeld en ik ben een tijdje geleden gestopt. Ik vind het leuk om weer te gaan trainen en een doel te hebben. Ik wil graag een mooie tijd neerzetten en ga hier ook zeker voor trainen!