Closed
€22.657 226%
Raised from €10.000

Ik zwem mee om geld op te halen voor ALS!

Welkom op mijn fundraising pagina :)

Steun mij in de strijd tegen ALS!

Ik weet nog heel goed hoe ik ongeveer 10 jaar geleden langs de kade stond om mijn moeder aan te moedigen in de tweede editie van de Amsterdam city swim. Toen ik daar als 13/14 jarig meisje langs de kade stond wist ik heel zeker dat ook ik op een dag dat water in zou springen om zoveel mogelijk geld op te halen voor ALS.

ALS is een dodelijke ziekte van de zenuwen die de spieren aansturen. Omdat de motorische zenuwcellen afsterven, komen de signalen vanuit de hersenen en het ruggenmerg niet meer bij de spieren aan. Dit heeft tot gevolg dat de spieren één voor één uitvallen. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. In Nederland leven gemiddeld 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500. De afgelopen jaren is er, mede door de opbrengsten van de Amsterdam city swim, veel vooruitgang geboekt in het wetenschappelijk onderzoek rondom ALS, maar helaas is er nog steeds weinig bekend over de oorzaak van deze verschrikkelijke ziekt en er is ook geen geneesmiddel. Daarom blijft er veel geld nodig voor wetenschappelijk onderzoek, zodat de diagnose ALS geen doodvonnis meer is.

Ik zal samen met 3000 andere op 3 september het water in springen om 2.1 kilometer te zwemmen in het open water van de grachten van Amsterdam, in de hoop samen zo veel mogelijk geld op te halen voor stichting ALS. Mocht je me willen steunen in deze spotieve onderneming, dan is doneren mogelijk via een link op deze pagina :)

Alvast hartelijk dank, namens mij, maar met name namens alle patiënten en gezinnen die getroffen zijn door deze verschrikkelijke ziekte!

Heel veel liefs,

Elise