Closed
€514 51%
Raised from €1.000

Ik zwem mee om geld op te halen voor ALS!

In 2013 deed ik voor de 1e keer mee met de Amsterdam City Swim. Samen met 3 vriendinnen, Astrid, Esther en Ingeborg zwommen wij mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ALS.

Buurman Rob had ALS en we zagen van dichtbij wat voor vreselijke impact deze ziekte had. Helaas overleed hij een paar maanden voor onze deelname, op 1 juli 2013. Hij mocht maar 53 jaar worden. Zijn vrouw Elly moedigde ons aan en stond ons bij. Wat vond ze het prachtig en wat heeft het haar kracht gegeven om naast haar eigen familieleden, ook ons team te steunen tijdens het inzamelen van sponsorgeld.

Bevangen door het ACS virus (want dat is het) zwommen wij in 2015 weer mee en de jaren daarna stonden langs de gracht als vrijwilliger. Nu 10 jaar later wil ik graag weer een keer meezwemmen. Voor Rob, en voor alle andere mensen die ook de diagnose ALS hebben gekregen. Want ik heb het gezien, hoe vreselijk het is. Dat alles in je lijf verslechterd, stukje bij beetje, en dat je er werkelijk niks aan kunt doen.

Ik heb altijd gezegd, de ACS ga ik ook nog een keer zwemmen met mijn zoons. En ze zeiden gelijk ''Ja". Want ook zij hebben buurman Rob gekend en leefden mee. 

Dus met z'n drietjes hopen we zoveel mogelijk geld in te zamelen. Met nog een klein weekje te gaan en met €1.770.- op de teller, zou het fantastisch zijn als we de € 2.000,- bereiken. Want met zijn allen moeten we blijven vechten tegen de dodelijke ziekte ALS. 

Steun jij ons?

Bedankt!

De West-Friese Dobbers

Martine, Jens en Sam