Voor bezoekers

Op zondag 8 september gaat de 8e editie van de Amsterdam City Swim van start. De Amsterdam City Swim is voor iedereen toegankelijk. Langs het gehele parcours kan publiek de zwemmers aanmoedigen.

Alleen voor het startgebied (Marine Etablissement Amsterdam) zijn toegangskaarten vereist. Voor de finishlocatie zijn er specifieke arrangementen verkrijgbaar die een uniek zicht en volledig verzorgde catering bieden, maar kan publiek ook vrij toegankelijk vanaf de kade kijken. Dit kan aan Keizersgracht aan de even kant huisnummers. Bekijk de arrangementen in onze webshop. Bekijk hier het programma en de route van de ACS2019.

Arrangementen

 • Fan-arrangement
  Met een fan-arrangement heb je toegang tot het Marine Etablissement Amsterdam, ook wel de startlocatie van de Amsterdam City Swim. Je kunt gebruik maken van alle aanwezige faciliteiten en aanwezig zijn bij de spetterende afterparty met cheque-overhandiging aan Stichting ALS Nederland.
  Bekijk hier het programma voor op het startterrein van de Amsterdam City Swim.
 • Finish-arrangement
  Met het finish-arrangement kun je alle zwemmers binnenhalen vanaf het VIP-ponton op de Keizersgracht. Je bereikt het VIP ponton via de Utrechtsestraat/kruising Keizersgracht. De ingang van het ponton is ter hoogte van Keizersgracht 689. Let op, je kunt dit deel van de gracht alleen te voet bereiken.

  De finish vindt plaats op de Keizersgracht kruising Reguliersgracht. Vanaf de brug Reguliersgracht heeft u beperkt zicht op de binnenkomende zwemmers in verband met de deelnemers-zone en de finish-stellage. Om de zwemmers een snelle doorloop naar de bussen op de Vijzelstraat (die ze weer naar het startterein brengen), te garanderen is de doorgang Reguliersgracht/Keizersgracht aan de onevenkant afgesloten. Publiek wat vanaf de Herengracht richting de Prinsengracht wil, wordt verzocht het blokje om te lopen via de Utrechtsestraat.

  Programma finish #AC2019
  Vanaf 12:30 uur - VIP ponton geopend voor gasten. Ontvangst met koffie, thee en lekkernijen.
  13:00 uur - Start prominenten- en wedstrijdwave.
  13:05 uur - Start overige waves.
  Vanaf 13:25 uur - Finish eerste deelnemers op de Keizersgracht.
  16.30 uur - Finish laatste deelnemers
  17:00 uur - Einde.

Vaarverkeer
Het gehele parcours van de Amsterdam City Swim wordt volledig afgesloten van vaarverkeer. Het is ook niet mogelijk om met een boot aan te leggen op het parcours. Dit is in verband met de veiligheid van de zwemmers. De Keizersgracht is vanaf donderdag 6 september al volledig afgesloten voor al het vaarverkeer in verband met de opbouw van de finishconstructie.

Marineterrein Amsterdam
Het Marineterrein Amsterdam is een oase van rust en aandacht in een dynamische stad. Ondernemers, wetenschappers en wereldburgers werken er samen aan vernieuwde ideeën en projecten die bijdragen aan een duurzame samenleving. Stap voor stap verandert het van een gesloten gebied naar een nieuw en waardevol stadskwartier voor de buurt, de stad en het land.

Belangrijk! Vergeet niet je ID mee te nemen, op het Marineterrein moet je jezelf te allen tijde kunnen legitimeren.

Parkeren en bereikbaarheid
Adres startterrein: Marine Etablissement Amsterdam, Kattenburgerstraat 7, 1018 JA Amsterdam. LET OP: Er is op het Marine Etablissement Amsterdam geen parkeergelegenheid voor deelnemers.

Je kunt tijdens de Amsterdam City Swim parkeren in de P+R Zeeburg (Hier vertrekt de tramlijn 26 richting Centraal Station (halte Kattenburgerstraat), vanaf hier is het enkele minuten lopen naar het startgebied) of Q-park IJ Oever centrum (vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen haar het startgebied). Andere opties zijn de Piet Heingarage en parkeergarage Markenhoven.

Openbaar Vervoer
Vanaf centraal station Amsterdam neem je buslijn 22 richting Muiderpoortstation (halte Kattenburgerstraat). Deze bus stopt en vertrekt in de directe omgeving van de hoofdingang van het Marine Etablissement Amsterdam. Je kunt ook buslijn 48 nemen richting Borneo eiland (halte Jan Schaeferbrug), of tram 26 richting IJburg (halte Kattenburgerstraat) Vanaf daar is het nog enkele minuten lopen tot het MEA.

Door ProRail worden regelmatig spoorvernieuwingen uitgevoerd. Ga goed voorbereid op pad en check je reis vanaf 10 dagen voor vertrek de NS Reisplanner of de NS Xtra app. Kijk kort voor vertrek voor de meest actuele informatie en check ook alvast uw terugreis.

Fiets
Je kunt jouw fiets parkeren voor het Marine Etablissement Amsterdam in de daarvoor aangegeven vakken. Let op, die fietsenstalling wordt direct na het evenement afgebroken (8 september 19:30 uur).

Tot slot
Wij verheugen ons erop je te mogen ontvangen tijdens de zevende editie van de Amsterdam City Swim op zondag 8 september. Heb je vragen? Bekijk dan eerst onze FAQ’s op de website. Staat je vraag daar niet bij? Mail dan alsjeblieft naar info@amsterdamcityswim.nl .