Bezoekers informatie

De Amsterdam City Swim is voor iedereen toegankelijk! Langs het gehele parcours kan publiek de zwemmers aanmoedigen.

Alleen voor het startgebied (Marine Etablissement Amsterdam) zijn toegangskaarten vereist. Voor de finishlocatie zijn er specifieke arrangementen verkrijgbaar die een uniek zicht en volledig verzorgde catering bieden, maar kan publiek ook vrij toegankelijk vanaf de kade kijken. Dit kan aan Keizersgracht aan de even kant huisnummers. Bekijk de arrangementen in onze webshop.

 • Programma
 • Amsterdam City Swim for Kids
 • Muziek langs het parcours
 • Finish
 • Vaarverkeer
 • Marineterrein Amsterdam
 • Parkeren en bereikbaarheid

Programma
Tijdens de Amsterdam City Swim springen ruim 3000 deelnemers in het diepe voor ALS. Na afloop van het zwemmen volgt er traditiegetrouw de prijsuitreiking en de cheque overhandiging. Daarna gaat het dak eraf en heffen we het glas op alle dierbaren voor wie we de Amsterdam City Swim organiseren!

 • 9:00 uur – Ontvangst deelnemers Amsterdam City Swim for Kids
 • 10.00 uur – Start Amsterdam City Swim for Kids (Hermitage Amsterdam)
 • 11:00 uur – Marine Etablissement Amsterdam geopend voor deelnemers en fans. Ontvangst met koffie, thee en lekkernij.
 • 12:10 uur – Officiële opening Amsterdam City Swim (MEA).
  Lunch voor deelnemers en gasten.
 • 13:00 uur – Start prominenten- en wedstrijdwave
 • 13:05 uur – Start overige waves
 • Vanaf 13:30 uur – Finish eerste deelnemers Amsterdam City Swim op de Keizersgracht.
 • Vanaf 14:30 uur – Eerste deelnemers retour op MEA (deelnemers worden met pendelbussen retour gebracht naar MEA)
 • 17:00 uur –  Prijsuitreiking
 • 17:30 uur  – After Party en Live optredens!
 • 19:30 uur – Einde

In de onderstaande tabel kun je precies zien op welke tijd de deelnemers van start gaan. 

Wave 1                    13.05                                       Wave 12                  14.00
Wave 2                    13.10                                       Wave 13                  14.05
Wave 3                    13.15                                       Wave 14                  14.10
Wave 4                    13.20                                       Wave 15                  14.15
Wave 5                    13.25                                       Wave 16                  14.20
Wave 6                    13.30                                       Wave 17                  14.25
Wave 7                    13.35                                       Wave 18                  14.30
Wave 8                    13.40                                       Wave 19                  14.35
Wave 9                    13.45                                       Wave 20                  14.40
Wave 10                  13.50                                       Wave 21                  14.45
Wave 11                  13.55                                       Wave 22                  14.50

Jubileumeditie Amsterdam City Swim for Kids
In de ochtend organiseren wij de jubileum editie van de Amsterdam City Swim for Kids. 300 kids tussen de 10 en 14 jaar zwemmen, onder begeleiding van een volwassene, de laatste 700 meter van het parcours. Zij starten bij de Hermitage vanaf 10.00 uur en finishen op de Keizersgracht. Leuk om ze nog even aan te moedigen alvorens de Amsterdam City Swim begint?!

Finish
De finish vindt plaats op de Keizersgracht kruising Reguliersgracht. Vanaf de brug Reguliersgracht heeft u beperkt zicht op de binnenkomende zwemmers in verband met de deelnemers-zone en de finish-stellage. Om de zwemmers een snelle doorloop naar de bussen op de Vijzelstraat (die ze weer naar het startterein brengen), te garanderen is de doorgang Reguliersgracht/Keizersgracht aan de onevenkant afgesloten. Publiek wat vanaf de Herengracht richting de Prinsengracht wil, wordt verzocht het blokje om te lopen via de Utrechtsestraat.

Finish- arrangement
Heb je gekozen voor een Finish- arrangement dan bereik je het VIP ponton via de Utrechtsestraat/kruising Keizersgracht. De ingang van het ponton is ter hoogte van Keizersgracht 689. Let op, je kunt dit deel van de gracht alleen te voet bereiken. Wil jij graag aanwezig zijn bij de finish? Bekijk het arrangement in onze webshop.

Programma finish #ACS2018
Vanaf 12:30 uur -- VIP ponton geopend voor gasten. Ontvangst met koffie, thee en lekkernijen.
13:00 uur -- Start prominenten- en wedstrijdwave.
13:05 uur -- Start overige waves.
Vanaf 13:25 uur -- Finish eerste deelnemers op de Keizersgracht.
16.30 uur -- Finish laatste deelnemers      
17:00 uur -- Einde.

Vaarverkeer
Het gehele parcours van de Amsterdam City Swim wordt volledig afgesloten van vaarverkeer. Het is ook niet mogelijk om met een boot aan te leggen op het parcours.  Dit is in verband met de veiligheid van de zwemmers. De Keizersgracht is vanaf donderdag 6 september al volledig afgesloten voor al het vaarverkeer in verband met de opbouw van de finishconstructie.

Marineterrein Amsterdam
Het Marineterrein Amsterdam is een oase van rust en aandacht in een dynamische stad. Ondernemers, wetenschappers en wereldburgers werken er samen aan vernieuwde ideeën en projecten die bijdragen aan een duurzame samenleving. Stap voor stap verandert het van een gesloten gebied naar een nieuw en waardevol stadskwartier voor de buurt, de stad en het land.

Belangrijk! Vergeet niet je ID mee te nemen, op het Marineterrein moet je jezelf ten allen tijde kunnen legitimeren.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Parkeren en bereikbaarheid
Adres startterrein: Marine Etablissement Amsterdam, Kattenburgerstraat 7, 1018 JA Amsterdam.

Business Teams ontvangen per team één parkeerkaart voor de Oosterdok parkeergarage vlak bij het startterrein. Elke teamcaptain ontvangt daarvoor een parkeervoucher in zijn of haar startbescheiden waarmee de captain bij de informatiebalie op het MEA een uitrijdkaart kan ophalen.
Vanaf de Oosterdok garage vertrekken pendelbussen die deelnemers (op vertoon van het persoonlijke e-ticket) naar het Marine Etablissement Amsterdam brengen. Uiteraard vertrekken er aan het einde van de dag ook weer pendelbussen retour.

Openbaar Vervoer
Vanaf centraal station Amsterdam neem je buslijn 48 richting Borneo eiland. Deze bus stopt en vertrekt in de directe omgeving van de hoofdingang van het Marine Etablissement Amsterdam (halte Kattenburgerstraat). Je kunt ook buslijn 22 richting Indische Buurt nemen (halte Kattenburgerplein). Vanaf daar is het nog 2 minuten lopen tot het MEA.

NS aanbieding: Voordelig samen met de trein.
Reis gezellig samen met je beste vriendin, vriend of partner met de trein naar City Swim Amsterdam met het voordelige Evenementenretour. Dat is een dagkaart voor 2 personen voor maar € 19,90,  geldig op vrijdag, zaterdag of zondag vanaf 11 uur. Dat is maar € 9,95 per persoon! Het Evenementenretour bestel je gemakkelijk hier online.

Door ProRail worden regelmatig spoorvernieuwingen uitgevoerd. Ga goed voorbereid op pad en check je reis vanaf 10 dagen voor vertrek de NS Reisplanner of de NS Xtra app. Kijk kort voor vertrek voor de meest actuele informatie en check ook alvast uw terugreis. 

Fiets
Je kunt jouw fiets parkeren voor het Marine Etablissement Amsterdam in de daarvoor aangegeven vakken. Let op, die fietsenstalling wordt direct na het evenement afgebroken (3 september 19:30 uur).

LET OP: Voor fietsers en wandelaars is er vanaf het Centraal Station een omleiding vanwege verbouwingswerkzaamheden: lees hier verder voor de laatste informatie: https://oosterdokseiland.nl/bouw/omleidingsroutes-miv-9-januari-2018/

Tot slot
Wij verheugen ons erop je te mogen ontvangen tijdens de zevende editie van de Amsterdam City Swim op zondag 9 september. Heb je vragen? Bekijk dan eerst onze FAQ’s op de website. Staat je vraag daar niet bij? Mail dan alsjeblieft naar info@amsterdamcityswim.nl .