Voor bezoekers

De Amsterdam City Swim is voor iedereen toegankelijk. Langs het gehele parcours kan publiek de zwemmers aanmoedigen.

Alleen voor het startgebied (Marine Etablissement Amsterdam) zijn toegangskaarten vereist. Voor de finishlocatie zijn er specifieke arrangementen verkrijgbaar die een uniek zicht en volledig verzorgde catering bieden, maar kan publiek ook vrij toegankelijk vanaf de kade kijken. Dit kan aan Keizersgracht aan de even kant huisnummers. Bekijk de arrangementen in onze webshop.

 • Programma
 • Amsterdam City Swim for Kids
 • Finish
 • Finish- arrangement
 • Programma finish #AC2019
 • Vaarverkeer
 • Marineterrein Amsterdam
 • Parkeren en bereikbaarheid

Programma
Tijdens de Amsterdam City Swim springen ruim 3000 deelnemers in het diepe voor ALS. Na afloop van het zwemmen volgt er traditiegetrouw de prijsuitreiking en de cheque overhandiging. Daarna gaat het dak eraf en heffen we het glas op alle dierbaren voor wie we de Amsterdam City Swim organiseren!

 • 9:00 uur – Ontvangst deelnemers Amsterdam City Swim for Kids
 • 10.00 uur – Start Amsterdam City Swim for Kids (Hermitage Amsterdam)
 • 11:00 uur – Marine Etablissement Amsterdam geopend voor deelnemers en fans. Ontvangst met koffie, thee en lekkernij.
 • 12:00 uur – Officiële opening Amsterdam City Swim (MEA).
  Lunch voor deelnemers en gasten.
 • 13:00 uur – Start prominenten- en wedstrijdwave
 • 13:05 uur – Start overige waves
 • Vanaf 13:30 uur – Finish eerste deelnemers Amsterdam City Swim op de Keizersgracht.
 • Vanaf 14:30 uur – Eerste deelnemers retour op MEA (deelnemers worden met pendelbussen retour gebracht naar MEA)
 • 17:15 uur – Prijsuitreiking
 • 17:30 uur – After Party en Live optredens!
 • 19:30 uur – Einde

In de onderstaande tabel kun je precies zien op welke tijd de deelnemers van start gaan.

13:00 Wedstrijd-/ Prominentenwave

13:50 Wave 8

14:30 Wave 16

13:05 Sponsorwave A en B

13:55 Wave 9

14:35 Wave 17

13:15 Wave 2

14:00 Wave 10

14:40 Wave 18

13:20 Wave 3

14:05 Wave 11

14:45 Wave 19

13:25 Wave 4

14:10 Wave 12

14:50 Wave 20

13:30 Wave 5

14:15 Wave 13

14:55 Wave 21

13:35 Wave 6

14:20 Wave 14

15:00 Wave 22

13:40 Wave 7 A en B

14:25 Wave 15

Amsterdam City Swim for Kids
In de ochtend organiseren wij de zesde editie van de Amsterdam City Swim for Kids. 300 kids tussen de 10 en 14 jaar zwemmen, onder begeleiding van een volwassene, de helft (1 km) van het parcours. Zij starten bij de Hermitage vanaf 10.00 uur en finishen op de Keizersgracht. Leuk om ze nog even aan te moedigen alvorens de Amsterdam City Swim begint?!

Finish
De finish vindt plaats op de Keizersgracht kruising Reguliersgracht. Vanaf de brug Reguliersgracht heeft u beperkt zicht op de binnenkomende zwemmers in verband met de deelnemers-zone en de finish-stellage. Om de zwemmers een snelle doorloop naar de bussen op de Vijzelstraat (die ze weer naar het startterein brengen), te garanderen is de doorgang Reguliersgracht/Keizersgracht aan de onevenkant afgesloten. Publiek wat vanaf de Herengracht richting de Prinsengracht wil, wordt verzocht het blokje om te lopen via de Utrechtsestraat.

Finish- arrangement
Heb je gekozen voor een finish- arrangement dan bereik je het VIP ponton via de Utrechtsestraat/kruising Keizersgracht. De ingang van het ponton is ter hoogte van Keizersgracht 689. Let op, je kunt dit deel van de gracht alleen te voet bereiken. Helaas zijn de finisharrangementen uitverkocht.

Programma finish #AC2019
Vanaf 12:30 uur - VIP ponton geopend voor gasten. Ontvangst met koffie, thee en lekkernijen.
13:00 uur - Start prominenten- en wedstrijdwave.
13:05 uur - Start overige waves.
Vanaf 13:25 uur - Finish eerste deelnemers op de Keizersgracht.
16.30 uur - Finish laatste deelnemers
17:00 uur - Einde.

Vaarverkeer
Het gehele parcours van de Amsterdam City Swim wordt volledig afgesloten van vaarverkeer. Het is ook niet mogelijk om met een boot aan te leggen op het parcours. Dit is in verband met de veiligheid van de zwemmers. De Keizersgracht is vanaf donderdag 6 september al volledig afgesloten voor al het vaarverkeer in verband met de opbouw van de finishconstructie.

Marineterrein Amsterdam
Het Marineterrein Amsterdam is een oase van rust en aandacht in een dynamische stad. Ondernemers, wetenschappers en wereldburgers werken er samen aan vernieuwde ideeën en projecten die bijdragen aan een duurzame samenleving. Stap voor stap verandert het van een gesloten gebied naar een nieuw en waardevol stadskwartier voor de buurt, de stad en het land.

Belangrijk! Vergeet niet je ID mee te nemen, op het Marineterrein moet je jezelf ten allen tijde kunnen legitimeren.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Parkeren en bereikbaarheid
Adres startterrein: Marine Etablissement Amsterdam, Kattenburgerstraat 7, 1018 JA Amsterdam.

Je kunt tijdens de Amsterdam City Swim parkeren in de P+R Zeeburg. Hier vertrekt de tramlijn 26 richting Centraal Station (halte Kattenburgerstraat). Vanaf hier is het enkele minuten lopen naar het startgebied. Parkeren is ook mogelijk bij Parking Waterlooplein. Vanaf hier is het ongeveer 15 minuten lopen. Andere opties zijn de Piet Heingarage en parkeergarage Markenhoven

Business Teams ontvangen per team één parkeerkaart voor de Oosterdok parkeergarage. Deze parkeerkaart ontvangt de teamcaptain via de mail voorafgaand aan de ACS2019. Bij de informatiebalie op het MEA kan de captain een uitrijkaart ophalen.

Let op!
Tot begin 2019 is de aanrijroute naar Parking Centrum Oosterdok via de Piet Heinkade afgesloten wegens verbouwingen. Onze parkeergelegenheid is daardoor alléén nog te bereiken via de route: Prins Hendrikkade – ODE brug – Oosterdoksstraat. Klik hier voor meer informatie.

Vanaf de Oosterdok garage vertrekken pendelbussen die deelnemers (op vertoon van het persoonlijke e-ticket) naar het Marine Etablissement Amsterdam brengen. Uiteraard vertrekken er aan het einde van de dag ook weer pendelbussen retour.

Openbaar Vervoer
Vanaf centraal station Amsterdam neem je buslijn 22 richting Muiderpoortstation (halte Kattenburgerstraat). Deze bus stopt en vertrekt in de directe omgeving van de hoofdingang van het Marine Etablissement Amsterdam. Je kunt ook buslijn 48 nemen richting Borneo eiland (halte Jan Schaeferbrug), of tram 26 richting IJburg (halte Kattenburgerstraat) Vanaf daar is het nog enkele minuten lopen tot het MEA.

Door ProRail worden regelmatig spoorvernieuwingen uitgevoerd. Ga goed voorbereid op pad en check je reis vanaf 10 dagen voor vertrek de NS Reisplanner of de NS Xtra app. Kijk kort voor vertrek voor de meest actuele informatie en check ook alvast uw terugreis.

Fiets
Je kunt jouw fiets parkeren voor het Marine Etablissement Amsterdam in de daarvoor aangegeven vakken. Let op, die fietsenstalling wordt direct na het evenement afgebroken (8 september 19:30 uur).

Tot slot
Wij verheugen ons erop je te mogen ontvangen tijdens de zevende editie van de Amsterdam City Swim op zondag 9 september. Heb je vragen? Bekijk dan eerst onze FAQ’s op de website. Staat je vraag daar niet bij? Mail dan alsjeblieft naar info@amsterdamcityswim.nl .