Laatste deelnemersinformatie

Op zondag 3 september 2017 gaat de 6e editie van de Amsterdam City Swim van start! Hieronder vind je alle belangrijke informatie om goed voorbereid aan de start te verschijnen.

 • Programma #ACS2017
 • Starttijden per wave
 • Afhalen startbescheiden
 • Faciliteiten MEA
 • Wetsuits huren
 • Persoonlijke donatievideo
 • Amsterdam City Swim for Kids
 • Fan en Finish arrangementen
 • Parkeren en bereikbaarheid

Programma #ACS2017

Tijdens de Amsterdam City Swim springen ruim 3000 deelnemers in het diepe voor ALS. Na afloop van het zwemmen volgt er traditiegetrouw de prijsuitreiking en de cheque overhandiging. Daarna gaat het dak eraf en heffen we het glas op alle dierbaren voor wie we de Amsterdam City Swim organiseren!

 • 9:00 uur – Ontvangst deelnemers Amsterdam City Swim for Kids
 • 10.00 uur – Start Amsterdam City Swim for Kids (Hermitage Amsterdam)
 • 11:00 uur – Marine Etablissement Amsterdam geopend voor deelnemers en fans. Ontvangst met koffie, thee en lekkernij.
 • 12:10 uur – Officiële opening Amsterdam City Swim (MEA).
  Lunch voor deelnemers en gasten.
 • 13:00 uur – Start prominenten- en wedstrijdwave
 • 13:05 uur – Start overige waves
 • Vanaf 13:30 uur – Finish eerste deelnemers Amsterdam City Swim op de Keizersgracht.

Bij de finish ontvangen deelnemers hun medaille, lopen zij door de douchestraat en wacht hen een fijne badjas, slippers, baddoek, een drankje en een banaan om weer op krachten te komen.

 • Vanaf 14:30 uur – Eerste deelnemers retour op MEA (deelnemers worden met pendelbussen retour gebracht naar MEA)
 • 17:00 uur –  Prijsuitreiking
 • 17:30 uur  – After Party en Live optredens!
 • 19:30 uur – Afhalen goodybag en einde

Starttijd per wave

In de onderstaande tabel kun je precies zien op welke tijd jouw wave van start gaat. 

Wave 1                    13.05                                       Wave 12                  14.00
Wave 2                    13.10                                       Wave 13                  14.05
Wave 3                    13.15                                       Wave 14                  14.10
Wave 4                    13.20                                       Wave 15                  14.15
Wave 5                    13.25                                       Wave 16                  14.20
Wave 6                    13.30                                       Wave 17                  14.25
Wave 7                    13.35                                       Wave 18                  14.30
Wave 8                    13.40                                       Wave 19                  14.35
Wave 9                    13.45                                       Wave 20                  14.40
Wave 10                  13.50                                       Wave 21                  14.45
Wave 11                  13.55                                       Wave 22                  14.50

Afhalen startbescheiden

Je startbescheiden bestaat uit:

 • Swimcap met tijdswaarneming (verplicht te dragen, eigen meegebrachte badmutsen zijn niet toegestaan).
 • Voor Businessteam deelnemers: een Businessteam zwembril
 • Bagagelabel
 • Informatieflyer
 • Parkeervoucher (alleen voor businnessteams, 1 per teamcaptain)

Wij vragen je tevens om je vrijwarings- en gezondheidsverklaring ondertekend in te leveren. Bij de registratie wordt je start- en wavenummer met watervaste stift op jouw hand genoteerd door de organisatie.

Afhalen startbescheiden WTC Travelshop
Heb jij je startbescheiden eerder opgehaald bij de WTC Travelshop? Dan kun je komende zondag de registratie overslaan en direct aansluiten langs de fastlane! Belangrijk: bij de fastlane moet je jouw vrijwaringsverklaring inleveren en zal jouw startnummer op je hand geschreven worden. 

Vergeet niet je E-ticket en identiteitsbewijs mee te nemen, je E-ticket wordt bij de ingang gescand waarna je een deelnemersbandje ontvangt. 

Afhalen startbescheiden zondag 3 september
Vanaf 11:00 uur ben je van harte welkom op het Marine Etablissement Amsterdam (MEA). De officiële opening vindt plaats om 12:00 uur in de hospitality-lounge. Eenmaal op het terrein dien je jouw startbescheiden op te halen in de registratietent. Volg daartoe de bewegwijzering en houd je e-ticket bij de hand. Wil je dit doen op het registratietijdstip van jouw wave (zie onder)? Zo voorkomen we lange wachtrijen bij de registratie.

Wave Tijdstip
Prominenten- en wedstrijdwave & wave 1 - 7 11.00 - 11.30 uur
Wave 8 - 15 11.30 - 12.00 uur
Wave 15 - 22 12:00 - 13:30


Je ontvangt naast je startbescheiden jouw persoonlijke E-ticket via de mail. Met dit ticket heb je toegang tot het Marineterrein op zondag 3 september. Daarnaast krijg je met dit ticket ook jouw polsbandje. Zorg dus dat je jouw E-ticket op de dag van de Amsterdam City Swim geprint of op je smartphone meeneemt. 

Live social posting gedurende de Amsterdam City Swim!
Speciaal voor alle deelnemers hebben we a.s. zondag live social posting tijdens het zwemmen! Gedurende het zwemmen worden foto's en belangrijke punten op de route van #ACS2017 op je tijdlijn geplaatst. Vrienden en familieleden kunnen hierdoor live volgen hoe het met je gaat en direct reageren op jouw zwemtocht. Registreer je via onderstaand stappenplan:

1) Ga naar deze website
2) Zoek je registratie op basis van jouw startnummer of naam
3) Klik op 'start activatie' en maak de connectie met jouw Facebook profiel

 

Garderobe

Op het startterrein is er plek om je tas achter te laten in de garderobe. Je ontvangt in je startbescheiden een bagagelabel die je hiervoor kunt gebruiken. Na afloop van het zwemmen kun je op vertoon van je startnummer jouw tas weer ophalen bij de garderobe. Er is tevens voldoende omkleedgelegenheid beschikbaar op het MEA (Let op, er is een beperkt aantal douches beschikbaar, op de finish zijn er voor alle deelnemers (koude) douches.  
Belangrijk! Vergeet niet je ID mee te nemen, op het Marineterrein moet je jezelf te allen tijde kunnen legitimeren. 

 

Wetsuits huren

Wil je op 3 september graag een wetsuit of shorty huren? Dat kan! Download hier het aanvraagformulier in en stuur deze op naar info@amsterdamcityswim.nl. Wij zorgen dat je wetsuit dan klaar ligt bij de verhuurstand op het MEA. De kosten voor het huren van een wetsuit bedraagt €40,-. Van dit bedrag gaat €10,- rechtstreeks naar onze donatieteller voor ACS.

Liever een wetsuit aanschaffen? Neem een kijkje in onze webshop voor de laatste maten!

 

Persoonlijke donatievideo

Supporter van Sport heeft een gave tool ontwikkeld om een persoonlijke donatievideo te maken voor #ACS2017! Ga snel naar deze pagina en maak je eigen promovideo hier.

 

Amsterdam City Swim applicatie

In de week van 21 augustus is de Amsterdam City Swim applicatie te downloaden in de appstore. In deze app vind je alle informatie rondom #ACS2017 en is het ook mogelijk om de deelnemers met een track & trace systeem  te volgen. Zodra de applicatie te downloaden is, plaatsen we dat op deze pagina. 

 

Amsterdam City Swim for Kids

In de ochtend organiseren wij de Amsterdam City Swim for Kids. 300 kids tussen de 10 en 14 jaar zwemmen, onder begeleiding van een volwassene, de laatste 700 meter van het parcours. Zij starten bij de Hermitage vanaf 10.00 uur en finishen op de Keizersgracht. Leuk om ze nog even aan te moedigen alvorens je naar het MEA vertrekt?!

Ben jij toevallig een begeleidende volwassene? Dan zorgen wij ervoor dat er tijdig een pendeldienst klaar staat die jou als deelnemer aan de Amsterdam City Swim, naar het MEA brengt zodat je daar tijdig kunt starten.

 

Fan en Finish arrangementen

Wie komen jou aanmoedigen op 3 september? Speciaal voor fans hebben we Fan- en Finisharrangementen beschikbaar in onze webshop. Zorg dat je op tijd een arrangement voor jouw fans bestelt en het onvergetelijke moment van jouw start en/ of finish van heel dichtbij meemaakt! Op = op. Meer informatie en een overzicht van alle arrangementen vind je in onze webshop.

 

Parkeren en bereikbaarheid

Adres startterrein: Marine Etablissement Amsterdam, Kattenburgerstraat 7, 1018 JA Amsterdam.
LET OP:  Er is op het Marine Etablissement Amsterdam geen parkeergelegenheid voor deelnemers. Business Teams ontvangen per team één parkeerkaart voor de Oosterdok parkeergarage vlak bij het startterrein. Elke teamcaptain ontvangt daarvoor een parkeervoucher in zijn of haar startbescheiden waarmee de captain bij de informatiebalie op het MEA een uitrijdkaart kan ophalen.
Vanaf de Oosterdok garage vertrekken pendelbussen die deelnemers (op vertoon van het persoonlijke e-ticket) naar het Marine Etablissement Amsterdam brengen. Uiteraard vertrekken er aan het einde van de dag ook weer pendelbussen retour.

Openbaar Vervoer
Vanaf centraal station Amsterdam neem je buslijn 48 richting Borneo eiland. Deze bus stopt en vertrekt in de directe omgeving van de hoofdingang van het Marine Etablissement Amsterdam (halte Kattenburgerstraat). Je kunt ook buslijn 22 richting Indische Buurt nemen (halte Kattenburgerplein). Vanaf daar is het nog 2 minuten lopen tot het MEA.

NS aanbieding: Voordelig samen met de trein.
Reis gezellig samen met je beste vriendin, vriend of partner met de trein naar City Swim Amsterdam met het voordelige Evenementenretour. Dat is een dagkaart voor 2 personen voor maar € 19,90,  geldig op vrijdag, zaterdag of zondag vanaf 11 uur. Dat is maar € 9,95 per persoon! Het Evenementenretour bestel je gemakkelijk hier online.

Door ProRail worden regelmatig spoorvernieuwingen uitgevoerd. Ga goed voorbereid op pad en check je reis vanaf 10 dagen voor vertrek de NS Reisplanner of de NS Xtra app. Kijk kort voor vertrek voor de meest actuele informatie en check ook alvast uw terugreis. 

Fiets
Je kunt jouw fiets parkeren voor het Marine Etablissement Amsterdam in de daarvoor aangegeven vakken. Let op, die fietsenstalling wordt direct na het evenement afgebroken (3 september 19:30 uur). 

 

Tot slot

Het Marine Etablissement Amsterdam biedt tijdelijke huisvesting aan een van de locaties van de Brandweer Amsterdam. Het is mogelijk dat de brandweer op 3 september moet uitrukken. Schrik daar niet van! Er is hiervoor een calamiteitenroute op het Marine Terrein vastgesteld en onze verkeersregelaars en beveiligers weten ervan. Wij verheugen ons erop je te mogen ontvangen tijdens de zesde editie van de Amsterdam City Swim op zondag 3 september. Heb je vragen? Bekijk dan eerst onze FAQ’s op de website. Staat je vraag daar niet bij? Mail dan alsjeblieft naar info@amsterdamcityswim.nl .