Over ACS for Kids

Op 9 september a.s. organiseren wij, voorafgaand aan de Amsterdam City Swim, de jubileum editie van de “Amsterdam City Swim for Kids”! Tijdens dit side event zwemmen kinderen in de leeftijdscategorie van 10 tot en met 14 jaar de laatste 700 meter van het parcours.

Alle kids zwemmen onder begeleiding van een volwassene vanaf de Hermitage onder de Magere brug door en vervolgens weer terug richting Keizersgracht. De kids finishen (met hun begeleider) op de officiële finish-steiger van de Amsterdam City Swim. Daar worden zij gehuldigd en ontvangen zij een medaille, kunnen even douchen, ontvangen een warme badjas, slippertjes en de nodige versnaperingen om weer op krachten te komen.

 • Starttijden waves
 • Startbescheiden
 • Programma
 • Fan en finish arrangementen
 • Persoonlijke donatievideo
 • Amsterdam City Swim applicatie
 • Parkeren
 • Inschrijven
 • Voorwaarden
 • Stichting ALS Nederland

Starttijden waves
Zorg dat jullie ongeveer 10 minuten voor aanvang van je wave bij de startsteiger aanwezig zijn. Op de starttijd van jullie wave ga je als koppel te water. Om de 10 seconden geeft de jury een fluitsignaal waarop het volgende koppel te water gaat.

Kidswave 1: 10:00 uur Kidswave 4: 10:45 uur
Kidswave 2: 10:15 uur Kidswave 5: 11:00 uur
Kidswave 3: 10:30 uur Kidswave 6: 11:15 uur


Je startbescheiden bestaat uit:

 • Swimcap met tijdswaarneming (verplicht te dragen, eigen meegebrachte badmutsen zijn niet toegestaan).
 • Bagagelabel
  In jouw startbescheiden (zowel kind als begeleider) vind je een bagagelabel dat correspondeert met je startnummer. Bevestig dit bagagelabel aan jouw tas en lever de tas in bij de garderobebus van je startnummer. Vanaf daar vertrekken de garderobebussen naar de finish.

Let op: zorg dat je de tas van je begeleider ook in deze bus inlevert. Het is belangrijk dat je jouw tas bij de goede bus inlevert in verband met het afhalen bij de finish. Zowel kind als begeleider mogen maximaal 1 tas inleveren. 

 • Informatieflyer
  Wij vragen je tevens om je vrijwarings- en gezondheidsverklaring ondertekend in te leveren. Bij de registratie wordt je start- en wavenummer met watervaste stift op jouw hand genoteerd door de organisatie.

Programma
09:00 – 10:30 uur    Ontvangst en Registratie
09:30 uur                    Officiële opening in de grote zaal van de Hermitage
10:00 uur                    Start kidswave 1 (Hermitage)
10:10 uur                    Eerste deelnemers finishen op de Keizersgracht (kruising Reguliersgracht)

Bij de finish ontvang je een medaille, loop je door de douchestraat en krijg je een fijne badjas, slippers, handdoek en een drankje en een banaan om weer op krachten te komen. Ook ontvang je hier jouw ACS goodybag.

11:30 uur                  Prijsuitreiking op de Keizersgracht      
13.00 uur                  Start wedstrijd- en prominentenwave Amsterdam City Swim (MEA). 

Helaas zijn er geen fanarrangementen meer beschikbaar. 


Voor de begeleiders
Ben jij toevallig een begeleidende volwassene bij de Kids Swim én zwem je later op de dag ook mee aan de Amsterdam City Swim? Dan zorgen wij ervoor dat er tijdig een pendeldienst klaar staat die jou als deelnemer aan de Amsterdam City Swim naar het MEA brengt zodat je daar tijdig kunt starten.

Fan en finish arrangementen
Helaas zijn alle fan- en finish arrangementen uitverkocht. Je bent als fan van harte welkom om alle deelnemers op eigen gelegenheid aan te moedigen langs het parcours. 

Parkeren 
(Indien je niet naar het MEA gaat).
Langs het parcours bij de Amstel of de Keizersgracht is er geen parkeergelegenheid. Kom je met de auto dan verwijzen wij je graag door naar de volgende parkeergarages die zich op loopafstand van de Hermitage bevinden:
http://www.amsterdam.nl/parkeergebouwen/onze_garages/amsterdam_centrum/markenhoven/@337106/pagina/
http://www.parkeren-amsterdam.com/waterlooplein
http://www.parkeren-amsterdam.com/parkeergarage-stopera

(Indien ja na afloop wel naar het MEA gaat, kids + begeleider kunnen hiervoor een fanarrangement aanschaffen) 
Voor een bedrag van €20, – kun je parkeren bij de Oosterdok parkeergarage. http://www.parkingcentrumoosterdok.nl/
Vanaf Oosterdok rijden de volgende pendeldiensten:

 • Van 08:00 – 10:00 - Oosterdok – Hermitage
 • Vanaf 11:00 uur - Finish (Vijzelstraat) – MEA
 • ’s Middags - MEA – Oosterdok

Openbaar Vervoer
Vanaf centraal station Amsterdam neem je metrolijn 51, 53 of 54 naar halte Waterlooplein. Vanaf daar is het nog 4 minuten lopen naar de Hermitage Amsterdam. 

Door ProRail worden regelmatig spoorvernieuwingen uitgevoerd. Ga goed voorbereid op pad en check je reis vanaf 10 dagen voor vertrek de NS Reisplanner of de NS Xtra app. Kijk kort voor vertrek voor de meest actuele informatie en check ook alvast uw terugreis. 

Fiets
Je kunt jouw fiets parkeren rondom de Hermitage, er zijn voldoende parkeergelegenheden aanwezig.

Inschrijven
De kosten voor de Amsterdam City Swim for Kids bedragen € 65,- (incl btw) voor een kind + begeleider (18+).  Inschrijven voor het Amsterdam City Swim for Kids event kan via de inschrijfpagina op deze website (vol is vol!). Er zijn 300 startplaatsen beschikbaar. Wil je daarna nog graag bij de Afterparty aanwezig zijn, dan kun je een fan- arrangement aanschaffen in onze webshop.

Voorwaarden
Een kind is tussen de 10 en 14 jaar oud en dient minimaal in het bezit te zijn van diploma A en B (aantoonbaar) en gezond te zijn. Wij adviseren daarbij sterk om te zwemmen met een wetsuit of shorty. Een deelnemend kind zwemt altijd onder begeleiding van een volwassen die hij/zij bij inschrijving heeft opgegeven. Indien de begeleider niet de ouder van het kind is, dient de ouder een machtiging voor de betreffende begeleider op de vrijwaringsverklaring te ondertekenen.

Alle kids ontvangen een persoonlijke pagina op de website. We vragen ieder deelnemend kind een minimumbedrag van €100,- op te halen voor de strijd tegen ALS. Dit geldt niet voor begeleiders. 

Tot slot
Het Marine Etablissement Amsterdam biedt tijdelijke huisvesting aan een van de locaties van de Brandweer Amsterdam. Het is mogelijk dat de brandweer op 9 september moet uitrukken. Schrik daar niet van! Er is hiervoor een calamiteitenroute op het Marine Terrein vastgesteld en onze verkeersregelaars en beveiligers weten ervan. Wij verheugen ons erop je te mogen ontvangen tijdens de de Amsterdam City Swim for Kids op zondag 9 september. Heb je vragen? Bekijk dan eerst onze FAQ’s op de website. Staat je vraag daar niet bij? Mail dan alsjeblieft naar info@amsterdamcityswim.nl .