Voor kids-deelnemers

Op zondag 8 september a.s. gaat de 6e editie van de Amsterdam City Swim for Kids van start! Op deze dag spring jij samen met 250 kids deelnemers in het diepe voor ALS en zwem je de laatste 700 meter van het parcours. Hieronder vind je de laatste deelnemersinformatie.

Programma #ACSforKids2019

 • 9:00 uur Ontvangst en registratie bij de Hermitage (Amstel 51), Amsterdam
 • 09:30 uur Officiële opening Amsterdam City Swim for Kids
 • 10.00 uur Start Amsterdam City Swim for Kids (Hermitage Amsterdam)
 • 10:10 uur Finish eerste deelnemers
 • 11:30 uur Prijsuitreiking Amsterdam City Swim for Kids op het finishponton! (Kruising Keizersgracht/Reguliersgracht)
 • 12:00 uur Einde Amsterdam City Swim for Kids

Bij de finish ontvangen je jouw medaille, loop je door de douchestraat en wacht je een fijne badjas, slippers, baddoek, een drankje, een banaan en een lekkernij om weer op krachten te komen.

Starttijden waves

 • Kids wave 1: 10:00 uur
 • Kids wave 2: 10:15 uur
 • Kids wave 3: 10:30 uur
 • Kids wave 4: 10:45 uur
 • Kids wave 5: 11:00 uur
 • Kids wave 6: 11:15 uur

E-ticket
Je hebt via de mail jouw e-ticket voor de Amsterdam City Swim ontvangen. Deze mag je uitprinten, maar kan ook vanaf jouw smartphone gescand worden.

Startbescheiden ophalen
Voor aanvang van de Amsterdam City Swim for Kids 2019 ontvang je jouw startbescheiden. Deze bestaat uit:

 • Swimcap met tijdswaarneming voor jou en je begeleider (verplicht te dragen, eigen meegebrachte badmutsen zijn niet toegestaan).
 • Bagagelabel

Vanaf 09:00 uur ben je van harte welkom bij de Hermitage Amsterdam. Hier kun je je registreren en jouw startbescheiden ophalen.

Wij vragen je tevens om je vrijwarings- en gezondheidsverklaring ondertekend in te leveren. Na het inleveren wordt bij de registratie jouw start- en wavenummer met watervaste stift op jouw hand en die van je begeleider genoteerd door de organisatie.

Waterkwaliteit
De Amsterdam City Swim organisatie monitort continu de waterkwaliteit. Samen met onze partner Waternet houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en stellen wij onze deelnemers daarvan op de hoogte. Heb je vragen? Dan kun je die natuurlijk altijd stellen via info@amsterdamcityswim.nl Meer informatie over waterkwaliteit kun je ook vinden via; www.rijkswaterstaat.nl www.mens-en-gezondheid.info.nu.nl en www.zwemwater.nl. Houd ook onze social media in de gaten voor nieuwsberichten.

Watertemperatuur
Wij adviseren iedereen om met wetsuit te zwemmen, dat biedt naast warmte ook extra drijfvermogen. Kijk voor meer info ook op de pagina over veiligheid en gezondheid.

Wetsuit/shorty draagadvies

Alle deelnemers aan de Amsterdam City Swim wordt dringend geadviseerd dit advies op te volgen.

Gemiddelde watertemperatuur op het ACS parcours

On/minder open water ervaren zwemmer

Ervaren open water zwemmer

Kids

<15° C

Bij 15 graden of lager word de Amsterdam City Swim afgelast

>16 – 17 ° C

Dringend advies: wetsuit

Dringend advies: wetsuit

Verplicht: wetsuit

>17 – 19 ° C

Wetsuit

Shorty

Dringend advies: wetsuit

>19 ° C

Shorty

Bij voorkeur: wetsuit, anders shorty


Wetsuits aanschaffen
Wil je op zondag 8 september graag in een wetsuit zwemmen? Dat kan! Neem snel een kijkje in onze webshop voor de laatste maten of kom langs op een van de ACS trainingen!

Garderobe & kleedkamers
Bij de Hermitage ontvangen jij en je begeleider een bagagelabel, die gekoppeld is aan je startnummer. Deze kun je aan je tas bevestigen. Je kunt je tas inleveren bij de bagagebussen en wij zorgen vervolgens dat jouw tas naar de finish wordt gebracht, zodat je deze na het zwemmen kunt ophalen. Bij de Hermitage is tevens voldoende omkleedgelegenheid beschikbaar.

Ballonnen
Wat een leuk gezicht is het ieder jaar, al die gekleurde ballonnen die voortgetrokken worden door onze zwemmers. Er is één grote maar: ballonnen zijn erg milieuonvriendelijk en het evenementenbeleid van de gemeente Amsterdam staat het uitdelen en oplaten van ballonnen bij evenementen niet meer toe. Als Stichting Amsterdam City Swim willen we daar gehoor aan geven en hebben we het volgende met de gemeente afgesproken. Wil jij als zwemmer herkenbaar zijn voor je fans, dan is het dit jaar nog toegestaan om met een kleine ballon aan een kort touwtje bevestigd aan je zwemsuit te zwemmen. De grotere ballonnen zijn dit jaar niet meer toegestaan, ook vanwege het gevaar van de langere lijnen aan de ballon voor medezwemmers. We moeten hier streng op controleren bij de start.

Bij de finish plaatsen wij een prullenbak waar je na afloop van het zwemmen je ballon in kunt deponeren zodat het materiaal niet in de grachten terecht komt. Natuurlijk zouden we het waarderen wanneer je voor een alternatief kiest als herkenningspunt voor je fans, bijvoorbeeld een klein drijvertje/gadget (geen grote flamingo-zwembanden of Unicors ;-)).

Shuttlebus
Ben jij toevallig een begeleidende volwassene en zwem je ook mee met de volwassen Swim? Dan zorgen wij ervoor dat er tijdig een pendeldienst klaar staat die jou als deelnemer aan de Amsterdam City Swim, naar het MEA brengt zodat je daar tijdig kunt starten.

Whatsapp?
Wist je dat jij jouw profielpagina, waar je vrienden en familie direct een donatie op kunnen doen, kunt delen via whatsapp? Of via jouw persoonlijke pagina een Tikkie kunt aanmaken? Zo wordt het wel heel makkelijk om je te laten sponsoren.

Fan- en Finisharrangementen
Wil je na jouw swim naar het MEA om alle deelnemers aan te moedigen en de spetterende afterparty bij te wonen? Dan kun je een fan-arrangement aanschaffen in onze webshop.

Auto
Kom je met de auto naar de Amsterdam City Swim for Kids? Dan kun je het best parkeren bij de parkeergarage op het Waterlooplein. Let op: dit is voor eigen rekening. We raden je aan om het ov of op de fiets te komen.

Ga je na afloop van de ACS for Kids nog naar het MEA dan kan je jouw auto het best parkeren bij Q-park IJ Oever Centrum, vanaf daar rijden er pendelbusjes naar de Hermitage.

Openbaar Vervoer
Vanaf centraal station Amsterdam neem je GVB Metro lijn 53 richting Gaasperplas, lijn 51 richting Isolatorweg of lijn 54 richting Gein naar de halte Waterlooplein. Vanaf hier is het 5 minuten lopen naar de Hermitage Amsterdam.

Door ProRail worden regelmatig spoorvernieuwingen uitgevoerd. Ga goed voorbereid op pad en check je reis vanaf 10 dagen voor vertrek de NS Reisplanner of de NS Xtra app. Kijk kort voor vertrek voor de meest actuele informatie en check ook alvast uw terugreis.

Fiets
Kom je met de fiets? Dan kun je deze stallen bij de Hermitage.

Wij verheugen ons erop je te mogen ontvangen tijdens de zevende editie van de Amsterdam City Swim op zondag 8 september. Heb je vragen? Bekijk dan eerst onze FAQ’s op de website. Staat je vraag daar niet bij? Stuur dan een mail naar info@amsterdamcityswim.nl.