Zwem mee voor ALS!


 

Wil jij je inzetten en tegelijkertijd meevechten tegen de spierziekte ALS? Zwem dan mee tijdens het 10e jaar van de Amsterdam City Swim op zondag 28 augustus 2022. Samen met 3000 andere zwemmers leggen we een parcours van 2 kilometer af, dwars door onze mooie hoofdstad, om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS. De spierziekte ALS is nog steeds onomkeerbaar en wetenschappelijk onderzoek naar een oplossing voor deze dodelijke ziekte blijft dan ook hard nodig. Zwem dus ook mee en lever op een unieke manier een bijdrage aan de strijd tegen ALS.

Meer informatie over ACS

 

Jubileumjaar

Dit jaar is extra speciaal, want het is het 10e jaar van dit mooie zwemevent! Naast dat wij de afgelopen twee edities niet samen hebben kunnen zwemmen door corona, maakt het dit jaar nog specialer dan ooit! Sinds 2012 zetten wij ons als Amsterdam City Swim in om ALS de wereld uit te helpen. Om samen met alle betrokkenen zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS die wetenschappelijk onderzoek en de verbetering van de levenskwaliteit van patiënten mogelijk maakt.

Het 10e jaar, daar staan we dit jaar zeker bij stil op ludieke wijze. Hoe? Houd onze socials in de gaten...

 

Deelname mogelijkheden

Je kunt op verschillende manieren deelnemen aan de Amsterdam City Swim.

▸ Ik wil meezwemmen

De Amsterdam City Swim is zowel voor jong als oud. We hebben 2 verschillende parcours door de Amsterdamse grachten. Deze zijn gebaseerd op leeftijd ten tijde van het evenement.

  • Als junior | Ben je tussen de 10 en 15 jaar oud? Speciaal voor jou is er een parcours van 700 meter. Samen met jouw leeftijdsgenoten én een persoonlijke volwassen begeleider zwem je door de grachten.
  • Als particulier | Ben je 15 jaar of ouder? Vanaf die leeftijd kun je meedoen aan de route van ruim 2 kilometer.

▸ Ik wil als bedrijf meezwemmen

De Amsterdam City Swim biedt ook de mogelijkheid aan bedrijven mee te doen. Er zijn 2 verschillende type samenwerkingen: als Business team of als Wave-sponsor. Beide hebben diverse pakketten met veel leuke voordelen. 

▸ Ik wil als vrijwilliger meehelpen

Draag je liever je steentje bij op de kade dan in het water? Dat komt goed uit, want wij hebben veel leuke functies beschikbaar als vrijwilliger

Ook voor ALS-patiënten hebben we diverse mogelijkheden om deel te nemen aan het zwemevent. 

Wil je meer informatie over alle deelnamemogelijkheden? Klik dan op onderstaande button. 

Deelnamemogelijkheden

 

Locatie en route

De Amsterdam City Swim vindt plaats op het Marineterrein in Amsterdam, ook wel afgekort als MEA. 
Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam

Nieuw dit jaar is de route! Want speciaal vanwege ons jubileumjaar starten we dit jaar andersom. We verzamelen op het MEA, gaan met bussen naar de Keizersgracht en eindigen we weer gezamenlijk op het MEA. Wij vinden het een prachtige afsluiting van het evenement om op één centrale plek te verzamelen en te genieten van onze prestaties en vooral ook van elkaar.


Het startschot luidt aan de Keizergracht ter hoogte van nummer 663, waarna we gezamenlijk door de grachten richting het MEA zwemmen. Daar wordt iedereen grootst onthaald door alle deelnemers en het publiek waarna we gezamenlijk kunnen proosten op het jubileumjaar én het leven en maken we samen nieuwe mooie herinneringen. 

Locatie en route

 

Programma en wave-indeling

De swim zelf is opgedeeld in waves. Omdat we niet met 3000 zwemmers tegelijk de grachten in kunnen zwemmen en omdat sommige deelnemers een extra reden hebben om mee te doen. Bijvoorbeeld om een record te zwemmen.
Hieronder vind je een korte tijdsindeling. Let op, deze zijn bij benadering. 

Programma informatie

Waterveiligheid

Samen met Waternet monitort de Amsterdam City Swim continu de waterkwaliteit. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en we stellen onze deelnemers daarvan op de hoogte. We gebruiken de expertise van de KNRM, toezichthouders, input van Waternet, de (water)politie, brandweer, GGD en artsen om elk jaar ons protocol weer te verbeteren.

Je leest meer over de waterveiligheid en maatregelen via onderstaande button.

Waterveiligheid en maatregelen

 

Doneren

Tijdens de Amsterdam City Swim springen we in het diepe voor Stichting ALS en proberen we zoveel mogelijk geld op te halen. Elke euro, waar hard voor is getraind en gezwommen, en die als donatie is binnengebracht, gaat 100% naar het onderzoek naar het vinden van een oplossing voor ALS en voor kwaliteitsverbetering van het leven van ALS-patiënten.

Stichting ALS Nederland subsidieert projecten die gericht zijn op het vinden van de oorzaak en oplossing van de ziekte ALS (cure) én projecten die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van zorg en leven van bestaande ALS-patiënten (care). 

Maak een donatie

FAQ

Heb jij nog onbeantwoorde vragen? Wij verwijzen je graag door naar de FAQ.

FAQ