Locatie en route


 

Locatie

De Amsterdam City Swim vindt plaats op het Marineterrein in Amsterdam, ook wel afgekort als MEA. Het MEA is het centrale punt van het zwemevent. Alle deelnemers verzamelen op het MEA voordat ze het water in kunnen. Daar vindt de registratie plaats en kan iedereen zich omkleden en persoonlijke spullen opbergen.
Vanaf het MEA worden alle zwemmers met speciale bussen naar de start op de Keizersgracht gebracht. Vanwaar de zwemtocht terug naar het MEA gestart wordt.
Na de finish is de gelegenheid te douchen en jezelf om te kleden om vervolgens te kunnen genieten van de cheque overhandiging en de afterparty.

Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam

 

Parkeren

Tijdens de Amsterdam City Swim kun je parkeren bij Parking Centrum Oosterdok, op het Oosterdokseiland.
Je loopt vanaf hier, via Nemo, in ongeveer 12 minuten naar het evenemententerrein.


Route

De reguliere zwemmers verzamelen op het MEA, gaan met bussen naar de Keizersgracht en eindigen weer gezamenlijk op het MEA. 

Het startschot luidt aan de Keizergracht ter hoogte van nummer 663, waarna we gezamenlijk door de grachten richting het MEA zwemmen. Daar worden alle zwemmers grootst onthaald door alle deelnemers en het publiek waarna we gezamenlijk kunnen proosten op het jubileumjaar én het leven. Om samen nieuwe mooie herinneringen te maken of ze te herdenken.

 

De junioren zwemmen een route van 700 meter. Ze starten naast Het Scheepvaartmuseum. Eerst zwemmen ze richting het centrum, onder de Kortjewandsbrug door, en maken dan een omkeer terug richting het VOC schip dat voor anker ligt bij het Scheepvaartmuseum. Waarna ze vervolgens richting de finish zwemmen.