Locatie en route


 

Locatie

De Amsterdam City Swim vindt plaats op het Marineterrein in Amsterdam, ook wel afgekort als MEA. Het MEA is het centrale punt van het zwemevent. Alle deelnemers verzamelen op het MEA voordat ze het water in kunnen. Daar kan iedereen zich omkleden en persoonlijke spullen opbergen.

Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam

 

Parkeren

Tijdens de Amsterdam City Swim kun je parkeren bij Parking Centrum Oosterdok, op het Oosterdokseiland.
Je loopt vanaf hier, via Nemo, in ongeveer 12 minuten naar het evenemententerrein.


Route

Alle zwemmers verzamelen op het Marineterrein. 

Short Swim en Junior Swim (700 meter)
De zwemmers van de Short Swim en Junior Swim gaan lopend naar de start bij het Scheepvaartmuseum. Eerst zwemmen ze richting het centrum, onder de Kortjewandsbrug door, en maken dan een omkeer terug richting het VOC schip dat voor anker ligt bij het Scheepvaartmuseum. Waarna ze vervolgens richting de finish zwemmen. Classic Swim, 2,1 km
De zwemmers van de Classic Swim (2,1 km) worden met speciale bussen naar de Keizersgracht gebracht. Het startschot voor de Classic Swim luidt aan de Keizergracht ter hoogte van nummer 663, waarna we gezamenlijk door de grachten richting het MEA zwemmen. Daar worden alle zwemmers grootst onthaald door alle deelnemers en het publiek waarna we gezamenlijk kunnen proosten op het jubileumjaar én het leven. Om samen nieuwe mooie herinneringen te maken of ze te herdenken.