Zwem mee voor ALS!


Wil jij je inzetten tegen de spierziekte ALS? Zwem dan met ons mee tijdens de Amsterdam City Swim. Samen met 3000 andere zwemmers zwemmen we een parcours van 2 kilometer dwars door onze mooie hoofdstad. Met als doel geld op te halen voor Stichting ALS. De spierziekte ALS is onomkeerbaar en wetenschappelijk onderzoek naar een oplossing blijft dan ook hard nodig. Zwem dus ook mee en lever op een unieke manier een bijdrage aan de strijd tegen ALS! 

Hoe kun je meedoen?

 
Voorbereidingen
Om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op de Amsterdam City Swim, kun je gebruikmaken van enkele diensten die we in samenwerking met onze partners kunnen aanbieden. Ben jij op zoek naar trainingtips en informatie om jezelf zo goed mogelijk klaar te stomen voor de 2,1 kilometer of de 700 meter? Binnenkort is deze informatie beschikbaar. 
 
Programma
Tijdens de Amsterdam City Swim kun je veel beleven. Zo kun je de zwemmers van de start tot en met de finish aanmoedigen, genieten van het eten en drinken op het Marineterrein én proosten op het resultaat tijdens de feestelijke afterparty.   
 
Bekijk het programma

Locatie en route
De Amsterdam City Swim vindt plaats op het Marineterrein in Amsterdam, ook wel afgekort als MEA: 
Marineterrein Amsterdam 
Kattenburgerstraat 5 
1018 JA Amsterdam 

Het zwemevenement heeft twee zwemafstanden waar je uit kunt kiezen. Een afstand van 2,1 kilometer en die van 700 meter.
Beide dwars door Amsterdam!
 

Meer informatie
 
Waterveiligheid
Samen met Waternet monitort de Amsterdam City Swim continu de waterkwaliteit. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en we stellen onze deelnemers daarvan op de hoogte. We gebruiken de expertise van de KNRM, toezichthouders, input van Waternet, de (water)politie, brandweer, GGD en artsen om elk jaar ons protocol weer te verbeteren. 

Je leest meer over de waterveiligheid en maatregelen via onderstaande button. 

Waterveiligheid en maatregelen
  
FAQ
Heb jij onbeantwoorde vragen? Wij verwijzen je graag door naar de FAQ. 

FAQ