Zwem mee voor ALS!


 

Wil jij je inzetten tegen de spierziekte ALS? Zwem dan met ons mee tijdens de Amsterdam City Swim. Samen met 3000 andere zwemmers zwemmen we een parcours van 2 kilometer dwars door onze mooie hoofdstad. Met als doel geld op te halen voor Stichting ALS. De spierziekte ALS is onomkeerbaar en wetenschappelijk onderzoek naar een oplossing blijft dan ook hard nodig. Zwem dus ook mee en lever op een unieke manier een bijdrage aan de strijd tegen ALS!

Meer informatie over ACS

 

Zondag 3 september 2023

De editie van 2023 vindt plaats op zondag 3 september. Dan springen we opnieuw samen de grachten in om ons in te zetten voor het goede doel. Zwem jij ook mee?
Op woensdag 1 maart opent de inschrijving. Meer informatie over de prijzen en deelnamemogelijkheden vind je een week van tevoren op onze website en social media kanalen.

 

Benieuwd hoe je kon deelnemen tijdens de laatste editie? Je bekijkt hieronder de informatie die voor de Amsterdam City Swim 2022 van toepassing was. Wijzigingen onder voorbehoud.

 

Deelname mogelijkheden

Je kunt op verschillende manieren deelnemen aan de Amsterdam City Swim. 

▸ Ik wil meezwemmen

De Amsterdam City Swim is zowel voor jong als oud. We hebben 2 verschillende parcours door de Amsterdamse grachten. Deze zijn gebaseerd op leeftijd ten tijde van het evenement.

  • Als junior | Ben je tussen de 10 en 15 jaar oud? Speciaal voor jou is er een parcours van 700 meter. Samen met jouw leeftijdsgenoten én een persoonlijke volwassen begeleider zwem je door de grachten.
  • Als particulier | Ben je 15 jaar of ouder? Vanaf die leeftijd kun je meedoen aan de route van ruim 2 kilometer.

▸ Ik wil als bedrijf meezwemmen

De Amsterdam City Swim biedt ook de mogelijkheid aan bedrijven mee te doen. Er zijn 2 verschillende type samenwerkingen: als Business team of als Wave-sponsor. Beide hebben diverse pakketten met veel leuke voordelen. 

▸ Ik wil als vrijwilliger meehelpen

Draag je liever je steentje bij op de kade dan in het water? Dat komt goed uit, want wij hebben veel leuke functies beschikbaar als vrijwilliger

Ook voor ALS-patiënten hebben we diverse mogelijkheden om deel te nemen aan het zwemevent. 

 

Locatie

De Amsterdam City Swim vindt plaats op het Marineterrein in Amsterdam, ook wel afgekort als MEA. 
Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam

 

Waterveiligheid

Samen met Waternet monitort de Amsterdam City Swim continu de waterkwaliteit. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en we stellen onze deelnemers daarvan op de hoogte. We gebruiken de expertise van de KNRM, toezichthouders, input van Waternet, de (water)politie, brandweer, GGD en artsen om elk jaar ons protocol weer te verbeteren.

Je leest meer over de waterveiligheid en maatregelen via onderstaande button.

Waterveiligheid en maatregelen

 

Doneren

Tijdens de Amsterdam City Swim springen we in het diepe voor Stichting ALS en proberen we zoveel mogelijk geld op te halen. Elke euro, waar hard voor is getraind en gezwommen, en die als donatie is binnengebracht, gaat 100% naar het onderzoek naar het vinden van een oplossing voor ALS en voor kwaliteitsverbetering van het leven van ALS-patiënten.

Stichting ALS Nederland subsidieert projecten die gericht zijn op het vinden van de oorzaak en oplossing van de ziekte ALS (cure) én projecten die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van zorg en leven van bestaande ALS-patiënten (care). 

Maak een donatie

 

 

FAQ

Heb jij nog onbeantwoorde vragen? Wij verwijzen je graag door naar de FAQ.

FAQ