Amsterdam City Swim 2018 afgelast, maar samen tegen ALS!

Op 9 september 2018 zou de 7e editie van de Amsterdam City Swim plaatsvinden, maar helaas werd deze afgelast. Het water voldeed niet aan de zwemwaternorm, waardoor de gezondheid van deelnemers in gevaar kon komen.

De missie van de Amsterdam City Swim is en blijft om zoveel mogelijk donatiegeld op te halen in de strijd tegen ALS. Alle deelnemers hebben tot vandaag bijna €1,5 miljoen donatiegeld opgehaald. Deze cheque werd op 9 september alsnog overhandigd aan de Stichting ALS en aan de ALS Patiëntenvereniging op de finishplek van de Amsterdam City Swim; de Keizersgracht. Gehuld in de Amsterdam City Swim badjassen genoten de deelnemers die ondanks de afgelasting toch aanwezig waren bij dit moment van een enthousiast optreden van René Froger. Hij zou ook mee zwemmen tijdens de 7e editie van de Amsterdam City Swim. 

Extra bijzonder was dat de aanwezige ALS patiënten samen met hun families een prominente plek op het finishponton kregen bij dit moment. Vincent Cornelissen, vicevoorzitter van de APC (ALS Patients Connected), bedankte de ACS en alle aanwezigen en riep op om gezamenlijk in 2019 weer het water in te springen, in een indrukwekkende speech namens alle patienten. 
De Keizersgracht werd even stil.