Deelnemers ACS 2018 niet te water

Deelnemers Amsterdam City Swim 2018 niet te water.
Zwemwaternorm onvoldoende om de 7e editie te kunnen zwemmen.

Helaas heeft het bestuur van de Amsterdam City Swim het besluit moeten nemen de 7e editie van de Amsterdam City Swim niet door te laten gaan. Dit besluit is genomen op basis van de waterkwaliteitsmetingen van Waternet en in overleg met de GHOR/GGD. De Gemeente Amsterdam heeft begrip voor het besluit. Het water voldoet helaas niet aan de zwemwaternorm met betrekking tot de e-coli bacterie, waardoor de gezondheid van de deelnemers in gevaar kan komen.

Door de combinatie van de extreme droogte en de plotseling grote hoeveelheid regen van de afgelopen dagen, is het riool overgelopen. Daardoor is er een grote hoeveelheid vervuild water in de grachten terecht gekomen. Deze vervuiling is nog niet verdwenen.

De Stichting betreurt het enorm deze beslissing te moeten nemen, maar stelt de veiligheid en gezondheid van haar deelnemers op de eerste plaats. Alle deelnemers zijn inmiddels geïnformeerd.

De Stichting Amsterdam City Swim beraadt zich met experts en verzekeraars op een goede afhandeling naar haar deelnemers. Het donatiegeld dat door deelnemers is opgehaald voor Stichting ALS Nederland, wordt alsnog overhandigd. De missie van de Amsterdam City Swim is en blijft om zoveel mogelijk donatiegeld op te halen in de strijd tegen ALS.

Op 9 september 2018 wordt er dus NIET gezwommen door de grachten van Amsterdam. Wel zijn alle deelnemers (kids + begeleider, individuelen en teams) van harte welkom voor een samenzijn op het Marine Etablissement om een hapje en drankje te nuttigen en uiteraard wordt de cheque overhandigd aan Stichting ALS Nederland. De donatieteller staat op dit moment op ruim 1,4 miljoen. Er kan nog tot en met 30 september gedoneerd worden via www.amsterdamcityswim.nl/doneren.

Programma
13:00     Inloop met koffie, thee en lunch
13:30     Welkom door het bestuur en presentaties partners
14:00    Bijzonder programma onderdeel in de strijd tegen ALS 
16:00     Afsluiting met live optreden en dinerbuffet
18:00     EINDE

Toegang MEA
De toegang tot het MEA en het aangepaste programma gaat op basis van het deelnemers of genodigde/fan/VIP ticket.

We hopen dat we ondanks deze teleurstelling alle deelnemers toch mogen ontvangen op zondag 9 september zodat we elkaar steun kunnen bieden en saamhorigheid tonen in de strijd tegen ALS.

 

Voor vragen kun je contact met ons opnemen via info@amsterdamcityswim.nl of 020 4969172.