Laatste deelnemersinformatie

Op zondag 9 september a.s. gaat de 7e editie van de Amsterdam City Swim van start! Op deze dag spring jij samen met 3000 deelnemers in het diepe voor ALS. Hieronder vind je de laatste deelnemersinformatie omtrent de Amsterdam City Swim 2018.

Waterkwaliteit

De Amsterdam City Swim organisatie monitort continu de waterkwaliteit. Deze zomer is daar een extra aandachtspunt bijgekomen, de heersende blauwalg in de Nederlandse wateren. Samen met onze partner Waternet houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en stellen wij onze deelnemers daarvan op de hoogte. Heb je vragen? Dan kun je die natuurlijk altijd stellen via info@amsterdamcityswim.nl  Meer informatie over waterkwaliteit kun je ook vinden via; www.rijkswaterstaat.nl www.mens-en-gezondheid.info.nu.nl  en www.zwemwater.nl. Houd ook onze social media in de gaten voor nieuwsberichten.

Watertemperatuur
De verwachte watertemperatuur a.s. zondag zal tussen de 18 en 19 graden liggen. Wij adviseren daarom iedereen met wetsuit te zwemmen, dat biedt naast warmte ook extra drijfvermogen. Kijk voor meer info ook op de pagina over veiligheid en gezondheid. 

Wetsuit / shorty draagadvies

 

Alle deelnemers aan de Amsterdam City Swim wordt dringend geadviseerd dit advies op te volgen.

 

Gemiddelde watertemperatuur op het ACS parcours

On/minder open water ervaren zwemmer

Ervaren open water zwemmer

Kids

>17 ° C

wetsuit

wetsuit

wetsuit

>17 – 19 ° C

wetsuit

shorty

wetsuit

>19 ° C

shorty

 

Bij voorkeur wetsuit, anders shorty

 

Starttijden waves

13:00 Wedstrijd-/ Prominentenwave         

13:50 Wave 8

14:30 Wave 16

13:05 Sponsorwave A en B

13:55 Wave 9

14:35 Wave 17 

13:15 Wave 2

14:00 Wave 10

14:40 Wave 18

13:20 Wave 3

14:05 Wave 11

 

14:45 Wave 19

13:25 Wave 4   

14:10 Wave 12

14:50 Wave 20

13:30 Wave 5

14:15 Wave 13

14:55 Wave 21

13:35 Wave 6

14:20 Wave 14

15:00 Wave 22

13:40 Wave 7 A en B

14:25 Wave 15

 

 

Afhalen startbescheiden zondag 9 september
Vanaf 11:00 uur ben je van harte welkom op het Marine Etablissement Amsterdam (MEA). De officiële opening vindt plaats om 12:00 uur in de hospitality-lounge. Eenmaal op het terrein dien je jouw startbescheiden op te halen in de registratietent. Volg daartoe de bewegwijzering en houd je e-ticket bij de hand. Wil je dit doen op het registratietijdstip van jouw wave (zie onder)? Zo voorkomen we lange wachtrijen bij de registratie.

Wave nr.

Tijdstip

Prominenten- en wedstrijdwave & wave 1 -7

11:00 – 11:30 uur

Wave   8 – 15

11:30 – 12:00 uur

Wave 15 - 22

12:00 – 13:30 uur

 

 

Afhalen startbescheiden 5 t/m 7 september
Ook dit jaar bieden wij onze deelnemers weer de mogelijkheid om de startbescheiden eerder af te halen bij Decathlon ArenA. Op zondag 9 september kun je dan gebruik maken van de ‘fast lane’ en dien je alleen nog jouw startnummer te laten noteren en je vrijwaringsverklaring in te leveren. Wil je van deze optie gebruik maken? Laat het dan ons per omgaande, maar uiterlijk voor vrijdag 31 augustus weten via info@amsterdamcityswim.nl. Wij zorgen er dan voor dat je startbescheiden klaar ligt.

Openingstijden Decathlon ArenA
Woensdag 5 september: 09:30 tot 21:00 uur
Donderdag 6 september: 09:30 tot 21:00 uur
Vrijdag 7 september: 09:30 tot 21:00 uur
Adres: ArenA Boulevard 101, 1101DM Amsterdam

Je startbescheiden bestaat uit:

  • Swimcap met tijdswaarneming (verplicht te dragen, eigen meegebrachte badmutsen zijn niet toegestaan).
  • Voor Businessteam deelnemers: een Businessteam zwembril
  • Bagagelabel
  • Informatieflyer
  • Parkeervoucher (alleen voor businnessteams, 1 per teamcaptain)

Wij vragen je tevens om je vrijwarings- en gezondheidsverklaring ondertekend in te leveren. Bij de registratie wordt je start- en wavenummer met watervaste stift op jouw hand genoteerd door de organisatie.

Faciliteiten
Op het startterrein is er plek om je tas achter te laten in de garderobe. Je ontvang in je startbescheiden een bagagelabel die je hiervoor kunt gebruiken. Na afloop van het zwemmen kun je op vertoon van je startnummer jouw tas weer ophalen bij de garderobe. Er is tevens voldoende omkleedgelegenheid beschikbaar op het MEA.

Belangrijk! Vergeet niet je ID mee te nemen, op het Marineterrein moet je jezelf te allen tijde kunnen legitimeren.

E-ticket
Via de mail ontvang je jouw e-ticket van ons. Deze mag je uitprinten, maar kan ook vanaf jouw smartphone gescand worden.

Programma #ACS2018
11:00 uur                Marine Etablissement Amsterdam geopend voor deelnemers en gasten. Ontvangst met koffie, thee en lekkernijen.

12:00 uur                Officiële opening door Bente Feldberg, voorzitter Stichting Amsterdam City Swim en Pieter van den Hoogenband, ambassadeur Amsterdam City Swim

                               Lichte lunch voor deelnemers en gasten.

13:00 uur                  Start prominenten- en wedstrijdwave

13:05                        Start overige waves

Vanaf 13:25 uur      Finish eerste deelnemers op de Keizersgracht

Bij de finish ontvang je een medaille, loop je door de douchestraat en krijg je een fijne badjas, slippers, handdoek en een drankje en een banaan om weer op krachten te komen. Daarna staan er pendelbussen klaar (kruizing Keizersgracht/Vijzelsraat) om je weer naar het MEA te brengen. 

Vanaf 14:30 uur      Eerste deelnemers retour op MEA

17:15 uur                Prijsuitreiking en chequeoverhandiging

17:30 uur                  Afterparty en live optredens!

19.30 uur                Afhalen Goodybag en einde.

Wetsuits aanschaffen
Wil je op 9 september graag in een wetsuit zwemmen? Dat kan! Neem snel een kijkje in onze webshop voor de laatste maten!

Ballonnen
Wat een leuk gezicht is het ieder jaar, al die gekleurde ballonnen die voortgetrokken worden door onze zwemmers. Er is één grote maar. Ballonnen zijn erg milieuonvriendelijk en het evenementenbeleid van de gemeente Amsterdam staat het uitdelen en oplaten van ballonnen bij evenementen niet meer toe. Als Stichting Amsterdam City Swim willen we daar gehoor aan geven en hebben we het volgende met de gemeente afgesproken. Wil jij als zwemmer herkenbaar zijn voor je fans, dan is het dit jaar nog toegestaan om met een kleine ballon aan een kort touwtje bevestigd aan je zwemsuit te zwemmen. De grotere ballonnen zijn dit jaar niet meer toegestaan, ook vanwege het gevaar van de langere lijnen aan de ballon voor medezwemmers. We moeten hier streng op controleren bij de start.

Bij de finish plaatsen wij een prullenbak waar je na afloop van het zwemmen je ballon in kunt deponeren zodat het materiaal niet in de grachten terecht komt. Natuurlijk zouden we het waarderen wanneer je voor een alternatief kiest als herkenningspunt voor je fans, bijvoorbeeld een klein drijvertje/gadget (geen grote flamingo-zwembanden of Unicors ;-)). Sowieso ben je als deelnemer voor je fans online via ons track&trace systeem op www.amsterdamcityswim.nl te volgen. Deze tijdwaarneming is in je badmuts bevestigd. Een eigen meegebrachte badmuts is dus helaas ook niet toegestaan.

Tot slot. Er is op het marineterrein geen ruimte voor leveranciers van ballonnen om te komen leveren. We verzoeken je dus vriendelijk dit op eigen gelegenheid en vooraf te organiseren.

Amsterdam City Swim for Kids
In de ochtend organiseren wij de Amsterdam City Swim for Kids. 250 kids tussen de 10 en 14 jaar zwemmen, onder begeleiding van een volwassene, de laatste 700 meter van het parcours. Zij starten bij de Hermitage vanaf 10.00 uur en finishen op de Keizersgracht. Leuk om ze nog even aan te moedigen alvorens je naar het MEA vertrekt?!

Ben jij toevallig een begeleidende volwassene? Dan zorgen wij ervoor dat er tijdig een pendeldienst klaar staat die jou als deelnemer aan de Amsterdam City Swim, naar het MEA brengt zodat je daar tijdig kunt starten.

Dit jaar vieren we de jubileumeditie van de ACS for Kids en dat moet gevierd worden! Daarom mag jij als kids deelnemer vier fans meenemen naar het VIP ponton bij de finish op de Keizersgracht tussen 10:00 en 12:00 uur. Je kunt jouw fans aanmelden door een mail te sturen naar info@amsterdamcityswim.nl onder vermelding van hun naam en mailadres.

Whatsapp
Wist je dat jij jouw profielpagina, waar je vrienden en familie direct een donatie op kunnen doen, kunt delen via whatsapp? Zo wordt het wel heel makkelijk om je te laten sponsoren ;-). Klik op de whatsapp button in je profielpagina en verstuur!

Fan- en Finisharrangementen
Helaas zijn al onze fan- en finisharrangementen uitverkocht. Jouw fans kunnen jou op eigen gelegenheid komen aanmoedingen langs het parcours.

Shuttleservice
Op vertoon van het fan-polsbandje kunnen jouw fans gebruik maken van onze shuttle service van en naar de finishlocatie. De bussen staan klaar op het Marineterrein en brengen u naar de Vijzelstraat kruising Keizersgracht. Vanaf daar is de finish te voet te bereiken via de even zijde van de Keizersgracht.

Parkeren en bereikbaarheid
Adres startterrein: Marine Etablissement Amsterdam, Kattenburgerstraat 7, 1018 JA Amsterdam.

LET OP:  Er is op het Marine Etablissement Amsterdam geen parkeergelegenheid voor deelnemers.

Je kunt tijdens de Amsterdam City Swim parkeren in de P+R Zeeburg. Hier vertrekt de tramlijn 26 richting Centraal Station (halte Kattenburgerstraat). Vanaf hier is het enkele minuten lopen naar het startgebied. Parkeren is ook mogelijk bij Parking Waterlooplein. Vanaf hier is het ongeveer 15 minuten lopen. Andere opties zijn de Piet Heingarage en parkeergarage Markenhoven

Business Teams ontvangen per team één parkeerkaart voor de Oosterdok parkeergarage. Deze parkeerkaart ontvangt de teamcaptain via de mail voorafgaand aan de ACS2018. Bij de informatiebalie op het MEA kan de captain een uitrijkaart ophalen.

Let op!
Tot begin 2019 is de aanrijroute naar Parking Centrum Oosterdok via de Piet Heinkade afgesloten wegens verbouwingen. Onze parkeergelegenheid is daardoor alléén nog te bereiken via de route: Prins Hendrikkade – ODE brug – Oosterdoksstraat. Klik hiervoor meer informatie. 

Vanaf de Oosterdok garage vertrekken pendelbussen die deelnemers (op vertoon van het persoonlijke e-ticket) naar het Marine Etablissement Amsterdam brengen. Uiteraard vertrekken er aan het einde van de dag ook weer pendelbussen retour.

Openbaar Vervoer
Vanaf centraal station Amsterdam neem je buslijn 22 richting Muiderpoortstation (halte Kattenburgerstraat). Deze bus stopt en vertrekt in de directe omgeving van de hoofdingang van het Marine Etablissement Amsterdam. Je kunt ook buslijn 48 nemen richting Borneo eiland (halte Jan Schaeferbrug), of tram 26 richting IJburg (halte Kattenburgerstraat) Vanaf daar is het nog enkele minuten lopen tot het MEA.

Door ProRail worden regelmatig spoorvernieuwingen uitgevoerd. Ga goed voorbereid op pad en check je reis vanaf 10 dagen voor vertrek de NS Reisplanner of de NS Xtra app. Kijk kort voor vertrek voor de meest actuele informatie en check ook alvast uw terugreis. 

Fiets
Je kunt jouw fiets parkeren voor het Marine Etablissement Amsterdam in de daarvoor aangegeven vakken. Let op, die fietsenstalling wordt direct na het evenement afgebroken (9 september 19:30 uur).

Tot slot
Het Marine Etablissement Amsterdam biedt tijdelijke huisvesting aan een van de locaties van de Brandweer Amsterdam. Het is mogelijk dat de brandweer op 9 september moet uitrukken. Schrik daar niet van! Er is hiervoor een calamiteitenroute op het Marine Terrein vastgesteld en onze verkeersregelaars en beveiligers weten ervan.

Wij verheugen ons erop je te mogen ontvangen tijdens de zevende editie van de Amsterdam City Swim op zondag 9 september. Heb je vragen? Bekijk dan eerst onze FAQ’s op de website. Staat je vraag daar niet bij? Stuur dan een mail naar info@amsterdamcityswim.nl.