Amsterdam City Swim


Door ieder jaar een uniek, impactvol en sociaal zwemevenement in de Amsterdamse grachten te organiseren streeft de Stichting Amsterdam City Swim ernaar zoveel mogelijk gelden in te zamelen voor onderzoek naar onderbelichte ziektes. Zolang er nog geen behandelmethode voor ALS is, wil de Amsterdam City Swim geld inzamelen voor de ziekte en voor kwaliteitsverbetering van het leven van ALS-patiënten.

Het evenement ontstond in 2011 toen 14 vrienden op 30 augustus de Hellespont over zwommen. Ze deden dat voor hun gezamenlijke vriend Weert Jan Weerts, die aan ALS leed. Geïnspireerd door de vele positieve aanmoedigingen, donaties, besloten de 14 vrienden hun actie uit te bouwen.

Aandacht voor de ziekte ALS en geld bijeenbrengen voor onderzoek naar deze ziekte zijn daarbij de drijfveren. Samen sprongen ze in het diepe, voor Weert Jan en voor alle patiënten die lijden aan deze meedogenloze ziekte. Hun vriend overleed in 2013 aan de gevolgen van ALS.  

De afgelopen jaren werd meer dan 13 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar ALS. 

Op zondag 29 augustus 2021 zou de 8ste editie van Amsterdam City Swim worden georganiseerd. Helaas kan die niet in de originele vorm plaatsvinden door de risico's van de aangescherpte coronamaatregelen. Je leest hier het volledige persbericht.
Dit betekent echter niet dat we het hierbij laten. Zondag 29 augustus claimen wij als dé dag om met heel Nederland alsnog in actie te komen voor de dodelijke ziekte ALS: #natpakvoorALS. Doe ook mee en kijk hier voor meer informatie. 

Organisatie Wat is ALS? Ambassadeurs

Doneer