Patiënten informatie


De Amsterdam City Swim zet zichzelf in om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS. Maar óók voor een dag waarop we samen nieuwe herinneringen kunnen maken en kunnen genieten van elkaars aanwezigheid.

De ALS-patiënten zijn de echte VIP’S (Very Important Patients) van dit event. Voor hen en hun dierbaren willen wij deze dag extra speciaal maken. Daarom biedt de Amsterdam City Swim patiënten de mogelijkheid op diverse manieren aanwezig te zijn tijdens het evenement:

  1. Als bezoeker langs de kade en op het Marineterrein
  2. Mee het water in, met of zonder hulpmiddelen

1. Als bezoeker langs de kade en op het Marineterrein

Uiteraard ben je meer dan welkom om aanwezig te zijn tijdens de Amsterdam City Swim 2022. Wij nodigen je graag samen met twee personen uit als onze gast op deze dag. Wel willen we je vragen jezelf en jouw gasten van tevoren aan te melden zodat we jouw entreetickets in orde kunnen maken. Dit kun je doen door ons vóór 19 augustus 2022 een e-mail te sturen met daarin jouw eigen gegevens en die van jouw gasten. Dan kunnen we de entreetickets in orde maken. Je kunt de e-mail sturen naar info@amsterdamcityswim.nl

 

2. Mee het water in.

Wil jij als ALS-patiënt meedoen aan de Amsterdam City Swim en samen met jouw dierbare het water in? Er zijn twee mogelijkheden: 

  1. Meezwemmen.
  2. Meedrijven of ‘floaten’.

Kun je niet zelfstandig meezwemmen, dan is het mogelijk mee te ‘zwemmen’ in een speciaal droogpak of mee te ‘floaten’. Als je zelf wel zelfstandig kunt zwemmen, zijn eventuele hulpmiddelen geen vereisten. We vragen je wel om in in ieder geval met twee begeleiders het water in te gaan. 

Uiteraard is het uitgangspunt om iedereen zo veilig en soepel mogelijk naar de finish te begeleiden, maar dit zal voor iedereen anders moeten worden ingevuld. Met elkaar kunnen we kijken wat hiervoor nodig is. Wil je graag zwemmend meedoen? Dan vragen we je de volgende punten door te nemen:

  1. Iedere situatie is uniek. Daarom verzoeken we je om eerst met een medisch specialist te overleggen over een eventuele deelname en om samen met hem of haar te kijken naar mogelijke beperkingen en risico’s.  
  2. Wil je graag met iemand overleggen over welke hulpmiddelen er zijn? Dan kun je het best contact opnemen met Stichting ALSopdeweg. Zij zijn gespecialiseerd in het aanbieden van hulpmiddelen voor ALS-patiënten en kunnen meedenken over welke mogelijkheden voor jou het beste zijn.


Kosten en aanmelden

Voor ALS-patiënten zijn er geen kosten verbonden aan een deelname aan de Amsterdam City Swim. Ook twee gasten of begeleiders kunnen gratis deelnemen. Om jezelf aan te melden willen we je vragen een e-mail te sturen met jouw gegevens en die van jouw gasten en dan kunnen we jullie aanmelding in orde maken.

Meer weten?

Wil je graag meedoen met de Amsterdam City Swim, maar heb je voorafgaand nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via onze socials of per e-mail.