Team Robert Paul haalde €218.000 op

25 Feb 2020 17.05

Team Robert Paul: ruim 30 zwemmers die in 4 edities al €218.000 bij elkaar heeft gezwommen

Robert Paul, Managing Director bij Trust Chem Europe B.V., kreeg in november 2015 de diagnose ALS: “Sinds dat moment leef je intenser en ben je vooral bezig met vriendschappen en dingen die er echt toe doen. De Amsterdam City Swim is daar één van.” Achter hem staat een team van ruim 30 zwemmers en dit jaar vieren zij hun eerste lustrum. In dit artikel lees je zijn verhaal.

5 jaar na de diagnose

 “In november 2015 kreeg ik op mijn 50e de diagnose ALS. Sinds dat moment leef je intenser en ben je vooral bezig met vriendschappen en dingen die er echt toe doen. De Amsterdam City Swim is daar één van. In 2016 en 2017 heb ik als ALS patiënt de 2 km van de Amsterdam City Swim zelf gezwommen. In 2018 heb ik 6 dagen voor de afgelaste swim nog 1,5 km in de Amstel gezwommen.

 Inmiddels ben ik 55 en voor een ALS patiënt gaat het mij relatief goed. 2 km zwemmen in open water gaat niet meer. Ook lopen en spraak worden moeilijk. Ik prijs me gelukkig dat ik veel wel kan.”

 

Het finishmoment is het mooist

 “Het mooiste moment van de Amsterdam City Swim is de finish. Om zelf te finishen bij dit unieke evenement of om al de zwemmende helden aan de Keizersgracht te verwelkomen is ontzettend speciaal.”

 

Meer dan €200.000 opgehaald

 “Als team hebben wij in 4 jaar het prachtige bedrag van € 218.000 bij elkaar gezwommen. Hoewel de wetenschap stappen maakt zijn we nog ver verwijderd van genezing van ALS. Fundraising voor de Stichting ALS is helaas nodig en belangrijk. Het zwemmen van de Amsterdam City Swim is één van de weinige dingen die je wel kunt doen om deze ziekte die je stap voor stap afbreekt de wereld uit te krijgen.”

 

Een lustrum editie

 “Ook dit jaar zwemmen we weer met een groot team van vrienden, familieleden, een grote groep jaarclubgenoten, Ganzlin powder coatings en andere klanten, (oud) collega’s en collega’s uit de industrie.

 Onze jongste deelnemer is Slava Koole. Vorig jaar was Slava met zijn 13e de snelste mannelijke zwemmer bij de Kidsswim. Naar verwachting zijn we bij deze - voor ons team eerste lustrumeditie - weer met 25 à 30 zwemmers. Na de trainingen doen we een biertje en een lekkere bitterbal aan de Amstel. De Amsterdam City Swim geeft ondanks de diagnose ALS (50% van de ALS patiënten overlijdt binnen 1,5 jaar na diagnose) een ongelooflijke positiviteit en saamhorigheid bij zwemmers, vrienden en familieleden.

 Het is goed dat we gezamenlijk zorgen voor landelijke bekendheid van ALS. Met z’n allen moeten we zoveel mogelijk geld bij elkaar brengen voor de Stichting ALS. Meer dan ooit moeten er oplossingen gevonden worden voor de vreselijke ziekte ALS!”

Bekijk hier een video over Robert Paul