"Een heerlijke ervaring om door de Amsterdamse Grachten te zwemmen!"

11 Mar 2020 10.17

Harry Buseman viert dit jaar een zwem-lustrum. Wat kan hij meegeven aan zwemmers die voor de eerste keer meedoen? “Geniet van het zwemmen. Het is een heerlijke ervaring om door de Amsterdamse Grachten te zwemmen en zo veel mensen op de kade te zien!” In dit artikel lees je zijn verhaal.

Meer openluchtzwemmen

"Ik hou van zwemmen. Mede door de Amsterdam City Swim ben ik meer gaan doen aan openluchtzwemmen. Bovendien vind ik het heel belangrijk dat ik door mee te doen aan de ACS bijdraag aan een maatschappelijk doel, in dit geval ALS.”


Kennismaken met andere zwemmers

“Wat ik onder andere leuk vind aan de Amsterdam City Swim is dat ik na afloop met mede-zwemmers kan kennismaken en een leuk feestje kan vieren! Ook de organisatie van de swim loopt gesmeerd. Heel fijn, want dan kan ik me volledig op het zwemmen concentreren.”

De kou is mij bijgebleven

“De allereerste keer meedoen is mij het meest bijgebleven. Het water was uiterst koud. Veel van de zwemmers moesten vanwege onderkoeling uit het water worden gehaald. Ook de route was ietwat verlegd zodat zwemmers niet al te lang in het water lagen.”


Mond-tot-mond reclame

“Een echt geheim om het streefbedrag te halen heb ik niet. Ik probeer wel zo veel mogelijk bij vrienden en familie te lobbyen, maar vooral niet aan te dringen. Vaak gaat het redelijk vanzelf, vooral door mond-tot-mond reclame. Ik denk dat ik inmiddels ongeveer 2.000 euro heb opgehaald.

Als je voor de eerste keer meedoet, moet je vooral genieten van het zwemmen! Het is een heerlijke ervaring om door de Amsterdamse Grachten te zwemmen en zo veel mensen op de kades te zien staan!”

Steun Harry via: https://www.amsterdamcityswim.nl/actie/harry-buseman