Movement of Wavemaker Rosa

03 Aug 2021 08.51

In Movement of Wavemakers zetten wij het verhaal van een wavemaker in de spotlight. 

Vandaag delen we het verhaal van Rosa de Vries. Kersverse moeder van Willem Onno, woonachtig in Amsterdam en een liefhebber van lang tafelen met familie en vrienden. Iets waar ze nu nóg meer van geniet, aangezien bij haar vader Onno afgelopen april de ziekte ALS werd geconstateerd.

Team Onno

In 2015 deed zij voor de eerste keer mee aan Amsterdam City Swim. Dit jaar zou ze met een groot team het water inspringen, genaamd TEAM ONNO. Met 25 neven, nichten en vrienden van haar vader Onno, wil Rosa zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting ALS. En dat gaat hartstikke goed, want het team is de €40.000,- al voorbij! Een prachtig bedrag dat Onno, Rosa en het team vreugde en houvast geeft.

Je vergeet soms de ziekte

De diagnose is voor Rosa moeilijk te accepteren. ‘De ziekte zit in zijn longen en rug, hierdoor worden we er gelukkig niet constant mee geconfronteerd en vergeet je soms zelfs dat hij ziek is’. In het dagelijks leven is Onno architect en hij werkt nu hard aan een nieuw huis voor Rosa. ‘Het is heel bijzonder om hier samen aan te werken en straks op een plek te wonen dat ook een beetje van hem is’. Toch voelt Onno zijn lichaam snel zwakker worden. ‘Hij is gezegend met nuchterheid en positiviteit en ontleend veel kracht aan de steun van mijn moeder Mechje. Zij is zijn medicijn’. 

Rosa is blij zich in te kunnen zetten voor Stichting ALS, dat is helaas het enige wat zij kan doen. ‘Het blijft een verschrikkelijk idee om afscheid te moeten nemen van de man die mij het meest dierbaar is. Ik probeer er niet te vaak bij stil te staan en te genieten van ieder moment dat we met elkaar doorbrengen’. 

Of TEAM ONNO op zondag 29 augustus alsnog 2 kilometer gaat zwemmen óf een andere prestatie gaat doen is nog niet bekend. Maar één ding is zeker, zij gaan zeker een mooie bijdrage leveren aan de strijd tegen ALS! 

Wil jij Rosa en haar team sponsoren? Dat kan via deze actiepagina.