Eerste startbewijs voor dijkgraaf Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

31 Jan 2022 13.03

 

Eerste startbewijs uitgereikt

Ondanks dat morgen pas de inschrijving voor Amsterdam City Swim 2022 opent, is het eerste startbewijs al uitgereikt! Deze is in handen van de dijkgraaf van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, Gerhard van den Top. Na vele mooie jaren als dijkgraaf actief te zijn geweest, stopt hij met zijn werkzaamheden en focust hij zich op het ambt van burgemeester in Hilversum. De dijkgraaf is van grote betekenis geweest voor de Amsterdam City Swim, vandaar dat hij de eer kreeg het eerste startbewijs voor 2022 in ontvangst te mogen nemen.  

Ook voor Gerhard heeft de Amsterdam City Swim een speciaal plekje in zijn hart. "Het is ongelofelijk belangrijk en mooi dat we via dit evenement samen een steentje kunnen bijdragen aan het bestrijden van de vreselijke ziekte ALS. Ik voel dat ook echt onder de deelnemers en het publiek."

Wil jij ook een bijdrage leveren in deze stijd? Klik dan op onderstaande button en maak een donatie.

Ik wil doneren

 

Samenwerking voortgezet

Waterschap Amstel. Gooi en Vecht en Waternet zijn al jaren een onmisbare partners van ons zwemevenement. Het waterschap en Waternet hebben dan ook een natuurlijke verbinding met de Amsterdam City Swim. Zij houden zich dagelijks bezig met het verbeteren van de waterkwaliteit- en veiligheid. Zo ook voor de Amsterdamse grachten. Om er zeker van te zijn dat wij veilig door het water kunnen zwemmen, voeren zij richting het evenement onder andere verschillende waterkwaliteitsmetingen uit en geven zij advies over de waterkwaliteit. Het is mede dankzij Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Waternet dat het zwemevent plaats kan vinden.

 

Doe ook mee

Wil jij je dit jaar ook op een unieke manier inzetten voor de ziekte ALS? Zet je wekker voor morgen 12.00 uur en schrijf jezelf in via de website