Vrijwilligers aan het woord: Cisca

06 Jul 2022 11.24

Zo'n 300 vrijwilligers staan ieder jaar aan de kade om ervoor te zorgen dat jij - als zwemmer en bezoeker - een fantastische dag kan beleven! Wij stellen 10 van deze toppers graag aan je voor. Vandaag is dat Cisca!

Stel jezelf eens voor. 

Mijn naam is Cisca van der Steen en ik ben 56 jaar. Samen met Willem woon ik in Zaandam en wij hebben een dochter van bijna 21 jaar oud, genaamd Bianca. In het dagelijks leven ben ik kwaliteitsmedewerker bij de Albert Heijn voor 30 uur in de week.

Ben je al vaker vrijwilliger geweest tijdens ACS?

Ik vind het zo gaaf dat ik voor de 2e keer meedoe als vrijwilliger. Tijdens mijn eerste keer stond ik op het grote terrein bij de catering. Dat was super leuk.

Waarom wil je jezelf inzetten?

De reden dat ik voor ACS vrijwilligerswerk wil doen is omdat ik zelf een zwemachtergrond heb. Ik ben trainer en official en daarnaast zwemt mijn dochter ook.

Wat is jouw relatie met ALS?

Ik heb geen directe relatie met de ziekte ALS. Echter ben ik, via het spelen van een spelletje op Facebook, wel in contact gekomen met iemand die ALS had. Hij is hier helaas aan overleden.

Zet jij je vaker in als vrijwilliger? En wat vind je hier zo mooi aan? 

Ja, ik ben vaker vrijwilliger. Zo loop ik collectes en ben ik vrijwilligster geweest bij de peuterzaal en in het zwembad. Het mooiste hiervan vind ik dat ik iets kan betekenen voor een ander. Ik ben van mening dat meer mensen dit zouden moeten doen in plaats van “ik, ik, ik”.

Leukste feitje over jezelf?

Het leukste feitje over mijzelf is dat wanneer ik mij ergens voor opgeef, ik er voor de volle 1000% voor ga.


Mooiste herinnering aan ACS?

Mijn mooiste herinnering aan de ACS is dat iedereen, maar dan ook iedereen, zich zo ontzettend goed inzet. Met een lach en een traan. Daar kreeg ik kippenvel van. 

Wil jij ook bij de Amsterdam City Swim betrokken zijn? Meer informatie over deelname of een vrijwilligersfunctie vind je hieronder.

Meer informatie