Vrijwilligers aan het woord: Regina

27 May 2022 13.39

Zo'n 300 vrijwilligers staan ieder jaar aan de kade om ervoor te zorgen dat jij - als zwemmer en bezoeker - een fantastische dag kan beleven! Wij stellen 10 van deze toppers graag aan je voor. Vandaag is dat Regina!

Stel jezelf eens voor. 

Ik ben Regina en 44 jaar oud. Ik heb één kind van 17 jaar en ik ben getrouwd. Ik woon in Hoeksche Waard en ik werk op de HR-afdeling in het Maasstad Ziekenhuis. Daarnaast ben ik een grote USA liefhebber.

Ben je al vaker vrijwilliger geweest tijdens ACS?

Dit jaar is mijn eerste keer als vrijwilliger tijdens de Amsterdam City Swim. In november heb ik het verwoestende nieuws gekregen dat mijn moeder ALS heeft. Je staat er machteloos naast en door mij aan te melden als vrijwilliger voelt het alsof je toch iets kunt doen.

Wat is jouw relatie met ALS?

Helaas is dit heel dichtbij, mijn moeder heeft namelijk zes maanden geleden de diagnose ALS gekregen.

Zet jij je vaker in als vrijwilliger? En wat vind je hier zo mooi aan? 

In hetzelfde ziekenhuis waar ik werk zet ik mezelf ook regelmatig in als vrijwilliger. Daarnaast help ik graag bij de activiteiten in mijn dorp. Ik vind het heel fijn om mezelf belangeloos in te kunnen zetten voor anderen, dat vind ik prettig om te doen.

Leukste feitje over jezelf?

Mijn kun je altijd porren voor iets leuks. Al moet ik mij verkleden als mascotte... mij mag je altijd bellen!

 

Wil jij ook net als Regina (voor de eerste keer) vrijwilliger zijn tijdens de Amsterdam City Swim? “Er is niet veel wat wij als naasten kunnen doen voor onze geliefden die getroffen zijn door ALS, maar als je iets wilt doen, zet je dan in als vrijwilliger! Ze zijn hard nodig om geld in te zamelen voor een behandelplan”, aldus Regina.

Aan die mooie woorden kunnen wij niets meer toevoegen. Word ook vrijwilliger! Meer informatie vind je hieronder.

Meer informatie