Basic-Fit hoofdsponsor van de Amsterdam City Swim!

01 Jun 2022 15.53

Met trots introduceren wij onze nieuwste hoofdsponsor, Basic-Fit! Vanuit hun sportieve mindset en het geloof dat fit zijn voor iedereen belangrijk is, hebben Basic-Fit en de Amsterdam City Swim de krachten gebundeld. Een prachtige samenwerking dat de focus legt op het sportieve karakter van de Amsterdam City Swim. We spraken Stéphanie over de kracht van Basic-Fit en de samenwerking.

 

Iedereen verdient het om fit te zijn

De Franse Stéphanie woont al een tijdje in Nederland en is al drie jaar verantwoordelijk voor de Communication & CSR afdeling van Basic-Fit waarbij zij de kracht van Basic-Fit graag combineert met andere organisaties. Met het gezamenlijke doel om mensen fitter te maken. Stephanie: “Basic-Fit gelooft dat iedereen het verdient om fit te zijn. Wij streven ernaar om fitness voor iedereen toegankelijk te maken en dat het een gewoonte wordt in het leven dat iedereen leidt. De kernwaarden die wij als bedrijf hebben, zorgen ervoor dat wij die weg ook bewandelen. In alles wat wij doen. Deze kernwaarden herinneren ons eraan om onszelf te kunnen zijn, toegankelijk, slim, inclusief en vastberaden om doelen te behalen!”

 

“Als je fit bent kun je simpelweg meer uit het leven halen. De voordelen van sporten, voor zowel onze geestelijke als lichamelijke gezondheid, zijn bewezen. En zeker in de afgelopen jaren is dat nog meer naar voren gekomen. We zijn ons er bewuster van geworden dat beweging onze gezondheid versterkt. Zowel fysiek als mentaal. Daarom is het essentieel om beweging en een gezondere levensstijl te bevorderen.”, aldus Stéphanie.

 

Samen in beweging

Het is voor Stéphanie dan ook een logische stap om de visie van Basic-Fit met de visie van de Amsterdam City Swim te bundelen. “Basic-Fit streeft ernaar om mensen te helpen een fitter leven te leiden. Om fit te blijven en te kunnen genieten van het sporten. Ongeacht je achtergrond of capaciteiten. We zijn leider op de Europese fitnessmarkt, maar het is allemaal in Nederland begonnen. En met al meer dan 220 clubs in Nederland, waarvan 15 in Amsterdam, is er voor iedereen een plek om fit te kunnen worden. Wij zijn dan ook heel enthousiast dat wij dit jaar, bij deze jubileum editie, betrokken zijn. Het draait allemaal om beweging, community’s, plezier maken en het bereiken van je eigen doel. Dat maakt het dan ook een goede match. En natuurlijk staat het inzamelen van geld voor Stichting ALS Nederland verbonden met gezondheid en welzijn.”

 

Maurits Duynstee, bestuurslid van de Amsterdam City Swim, erkent dat: “Het is helaas niet zo vanzelfsprekend dat je kunt werken aan een fit leven. Jij en ik kunnen wellicht sporten wanneer we willen, maar voor een ALS-patiënt is dat helaas niet zo zeker. Dan is het nog maar de vraag of je lichamelijk nog in staat bent om goed te bewegen. Daarom is het ook zo belangrijk om met z’n allen in beweging te komen voor deze ziekte. Letterlijk en figuurlijk. Zodat we een verschil kunnen maken.”

 

Let’s make waves & GO for it!

Mocht je het je afvragen, Basic-Fit springt zelf natuurlijk ook het water in tijdens dit 10e jaar! “Uiteraard moedigen wij onze collega’s ook aan om oranje waves te maken. ‘GO for it’, zoals onze slogan dat al zegt. Wij delen de passie voor fitness en zijn gedreven om zelf het goede voorbeeld te geven wat betreft een fitte levensstijl. Wij vinden het dan ook belangrijk om bewustwording te creëren onder jong volwassenen. Het begint allemaal al van jongs af aan om een gezonde levensstijl te kunnen ontwikkelen. Wij vinden het dan ook extra goed dat er ook een parcours is voor junioren.”

 

Haal het beste uit jezelf en haal zoveel mogelijk geld op voor ALS!

Stéphanie sluit af met de woorden die wij vanuit de Amsterdam City Swim alleen maar kunnen beamen: "Wij wensen iedereen veel succes en hopen dat iedereen ervan kan genieten. En uiteraard is het grootste doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de ziekte ALS, wij hopen natuurlijk ook dat je het best uit jezelf kunt halen tijdens de Amsterdam City Swim!”