Ellen van Stekelenburg

10 Aug 2022 10.38

Wave hero Ellen van Stekelenburg
Wave 19

 

De wave hero van wave 19 is Ellen van Stekelenburg. Samen met haar team – Team Ellen – zwemt ze dit jaar mee met de Amsterdam City Swim. Slechts twee maanden geleden heeft Ellen de diagnose bulbaire ALS gekregen. Hoewel haar klachten nog mild zijn, is vooral de spraak bij haar aangetast.  

Afgelopen oktober is zij met pre-pensioen gegaan en was ze van plan om veel te gaan genieten. Ondanks haar diagnose is zij dat nog steeds van plan. “Wij zijn een familie van aanpakkers, we houden van een sportieve uitdaging en gaan moeilijkheden niet uit de weg. We zien de city swim ook als een kans om een samen een mooie herinnering te maken.” 

Ellen is sportief. Ze loopt graag hard, loopt meerdere keren per dag met haar trouwe viervoeter en zwemt ook graag in haar vrije tijd. Zo heeft ze een aantal jaar geleden ook 2 kilometer gezwommen voor KWF.  

Dit jaar springt ze samen met haar zoons, broer, nichtjes, neefje en vele vrienden van haar en haar zoons de grachten in voor ALS. En een andere nicht helpt als vrijwilliger aan de kade.  
Ze vindt het geweldig om dit samen met hen te doen en om samen geld op te halen voor onderzoek. En dat gaat heel hard, want begin augustus zit het team al boven de €11.000,- aan opgehaald donatiegeld. “In mijn werkzame leven was ik fondsenwerver en relatiebeheerder nalatenschappen bij Greenpeace Nederland. De link met de Amsterdam City Swim was voor mij dan ook snel gelegd. Eens een fondsenwerver, altijd een fondsenwerver.” 

 

Wil jij Team Ellen ook steunen? Maak dan nu een donatie via onderstaande link.  
Veel succes Ellen en haar team! 

 
Doneer hier