Vincent Cornelissen

11 Aug 2022 12.01

Wave hero Vincent Cornelissen
Wave 17

 

Wave 17 is opgedragen aan Vincent Cornelissen die sinds 2015 de diagnose ALS heeft. Hij was eerdere jaren en ook dit jaar actief betrokken bij de Amsterdam City Swim. Tijdens de Amsterdam City Swim zwemmen we voor Vincent en alle anderen, omdat we hopen dat er ooit een doorbraak komt in het onderzoek naar ALS, PSMA en PLS waardoor ALS een behandelbare ziekte wordt.  

Ondernemende persoonlijkheid 
Wave 17 zwemt speciaal voor Vincent, een man met een ondernemende persoonlijkheid. Sinds de diagnose bij hem is gesteld, heeft hij samen met zijn vrouw, drie dochters en vele vrijwilligers zeven jaar op rij de ALS Lenteloop in zijn woonplaats Bilthoven georganiseerd. Bij al deze edities is een totaal nettobedrag van ongeveer 1,5 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar ALS!   

Levenskracht 
Ook schreef hij het boek ‘Goudenregen – kroniek van een levensgenieter met ALS’. In dit boek vertelt hij “hoe de onheilstijding die hem treft, juist een levenskracht in hem losmaakt”. Sinds Vincent is gestopt met zijn werk als directeur van de Bloembollenkeuringsdienst in Lisse zet hij zich volledig in voor de ALS patiëntenvereniging. Van deze vereniging is hij al jaren trots voorzitter.  

ALS Patiëntenvereniging  
In een interview met Natasja Froger in de online uitzending Tijd voor ALS vertelt hij wat de ALS patiëntenvereniging doet.  

 

 

Maak ook een donatie in de strijd tegen ALS. 

Doneer hier