Conny van der Meijden

17 Aug 2022 11.09

Wave hero Conny van der Meiden
Wave 1

 

Conny van der Meijden is wavehero van Wave 1. Conny heeft ruim twintig jaar de diagnose ALS.  Ze is van het begin af aan niet bij de pakken gaan neerzitten en zet zich in als vrijwilliger voor tal van organisaties. Ook is ze vaak te zien tijdens de fondsenwervende evenementen die georganiseerd worden voor ALS.  De Amsterdam City Swim neemt een speciaal plekje bij haar in.  

Conny vertelt “Ik kom al jaren naar de Amsterdam City Swim omdat ik het een geweldig evenement vind, goed georganiseerd, gezellig, een echte promotie van Holland. En ook omdat ik elk jaar weer dubbel lig van de 'omroeper' van de waves en zwemmers.” 

Actief voor ALS patiëntenvereniging 
Conny is secretaris van ALS patiëntenvereniging (APV) (link naar : https://www.alspatientenvereniging.nl/. Behalve dat ze weet wat het is om te leven met ALS, is haar achtergrond in dit werk een pré. Conny heeft gewerkt als verpleegkundige en heeft daarnaast  de studie verpleegwetenschappen gevolgd. Conny heeft een ruime ervaring in de zorg; zowel in de praktijk van alledag als (wijk-) verpleegkundige maar ook als beleidsmedewerker één van de grootste Nederlandse thuisorganisaties.  

Achtergrond 
Conny is getrouwd en heeft een zoon en dochter. In 1998 openbaarden zich de eerste klachten van ALS, dat in 2000 werd vastgesteld. Van jongs af aan zet Conny zich op vrijwillige basis (maar niet vrijblijvend) in voor diverse organisaties zoals de lokale hockeyvereniging, Spierziekten Nederland, een inloophuis voor mensen met kanker, Stichting ALS Nederland en de ALS patiëntenvereniging. Daarnaast maakt ze met haar gezin graag mooie reizen binnen en buiten Europa. 

Positieve insteek 
In het donateur- en relatiemagazine van Stichting ALS Nederland is in december 2019 een interview met Conny verschenen. Daarin vertelt Conny: “De eerste klachten – struikelen – kreeg ik toen ik 39 was. Mijn zoon Tim was toen vijf en dochter Manouk drie. Ik ben nu 59 en kan een klein stukje lopen met een looprek en mijn armen en handen enigszins gebruiken. Maar om het positief te benaderen: ik kan nog werken en reizen!” 

Lees het volledige interview hier.

 

Steun ook de strijd tegen ALS en maak een donatie.

Doneer hier