Ben de Jong

12 Aug 2022 13.19

Wave hero Ben de Jong, een man die hield van sport en muziek. Een wandelende muzikale- en sportencyclopedie totdat hij in januari 2020 de diagnose ALS kreeg. Wandelen ging snel achteruit en 8 maanden later zat Ben in een rolstoel. Het ontmoedigde hem niet en zoekend naar andere alternatieven en oplossingen om toch het beste ervan te maken heeft hij op een positieve manier geleefd met de ziekte ALS. Niet elke dag was even makkelijk, maar hij wilde alles proberen, zoals hij zelf zei “voor zijn naasten”.   

 

Ben was een man die klaarstond voor anderen en hield van de simpele dingen in het leven. Ben was gewoon en daarom heeft zijn broer na het overlijden van Ben, het biertje Gewoon Ben uitgebracht om met de opbrengsten uit de verkoop Stichting ALS te steunen. Het ironische aan het verhaal: Ben hield niet eens van bier.  

Ben hield van muziek en ook na zijn overlijden heeft hij familie, vrienden en collega’s voorzien van een prachtige Spotify-lijst met zijn favoriete nummers. Dat was Ben - een muziekliefhebber die zijn passie voor muziek graag deelde met anderen. Ben was betrokken bij familie, vrienden en collega’s. Zelfs zijn laatste dagen was hij nog betrokken en wilde hij bijvoorbeeld weten of de zomervakantie al geboekt was. Ja, dat was Ben altijd betrokken en klaar om een praatje te maken.  

 

Voordat Ben ziek werd maakte hij flink wat kilometers om te trainen voor hardloopwedstrijden. Ook was hij een groot voetballiefhebber en werden alle voetbalwedstrijden bijgehouden. Op zondagmiddag met Ben in de auto betekende Radio 1 aan, zodat hij goed op de hoogte kon blijven van alle wedstrijden.  

Het was dan ook een makkelijke keus om mee te doen met een sportief evenement zoals de Amsterdam City Swim, want er is geld nodig voor onderzoek naar ALS en ondersteuning van ALS patiënten. De ziekte is meedogenloos en elke dag telt voor ALS-patiënten en elke hulp die patiënten en naasten kunnen krijgen is van belang. Ben (57 jaar) is op 6 april jl overleden. Ben heeft een moedige strijd gestreden.  

 
Meegevoerd worden in Ben zijn muzieksmaak? Je beluistert hier zijn Spotify playlist. 
 
Wil jij Team Ben ook steunen in hun strijd tegen ALS? Maak een donatie of schaf het biertje Gewoon Ben aan tijdens de Amsterdam City Swim.  

 

Doneer hier