Carlos Oudendijk

10 Aug 2022 11.12

Carlos Oudendijk
Jubileumwave


Op zondag 28 augustus vindt de jubileum editie van de Amsterdam City Swim plaats.
Voor de 10e keer wordt de Amsterdam City Swim georganiseerd. Met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor ALS, de ongeneselijke spierziekte waar je als patiënt onherroepelijk aan overlijdt.

Mijn naam is Mari Carmen Oudendijk (54 jaar). Al 8 jaar ben ik ambassadeur van de Amsterdam City Swim, het jaarlijkse terugkerende zwemevenement in de Amsterdamse grachten om geld in te zamelen voor deze slopende spierziekte.

12 jaar geleden werd dit evenement in het leven geroepen door 14 vrienden van Weert-Jan Weerts die ook de diagnose ALS kreeg. Na zijn diagnose nam hij meteen het voortouw tot actie. De professionaliseringslag die volgde heeft veel bewustzijn en aandacht gegenereerd dankzij o.a. de landelijke abri-campagne “Ik ben inmiddels overleden” met levensgrote afbeeldingen van de getroffenen. Met de dood in het vooruitzicht bleef hij vechten om ALS meer bekendheid te geven en inspireerde hij familie, vrienden en vele andere om zijn actie tegen de strijd ALS voort te zetten.

 

Een maand geleden werd mijn broer Carlos Oudendijk (56 jaar) ook getroffen door de ziekte ALS. Daardoor ben ik nog gemotiveerder om mij verder in te zetten voor medicijnonderzoek naar deze sluipmoordenaar. Daarom vraag ik jullie om ook geld in te zamelen door deel te nemen aan de Amsterdam City Swim die plaatsvindt op zondag 28 augustus.

Ik nodig je uit om mee te zwemmen met Team Carlos. Carlos zelf, onze hele familie en ook de 14 vrienden van Weert-Jan Weerts gaan te water. Voel je geïnspireerd en spring met ons mee.

 

Niet zo’n zwemmer? Aanwezig zijn en geld doneren kan uiteraard ook, en wordt zeer gewaardeerd!

Maak een donatie

 

 

Warme groet ook namens mijn broer Carlos,

Mari Carmen Oudendijk