Michiel Scheeren

12 Aug 2022 11.25

Wave hero Michiel Scheeren
Wave 10

 

Michiel Scheeren, 62 jaar, kreeg in april 2021 de diagnose ALS. Sindsdien zet hij zich onvermoeibaar in voor de strijd tegen de ziekte waar hij persoonlijk door getroffen is. Zo is hij bestuurslid van de ALS patiëntenvereniging en doet hij regelmatig mee aan acties en evenementen zoals Tour du ALS. We zijn er daarom trots op dat hij wave hero is van de jubileumeditie van de Amsterdam City Swim. Wave 10 zwemt voor Michiel.  

In onderstaande video maken jullie kennis met Michiel. Hij vertelt waarom het zo belangrijk is om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. Of het nu bij Tour du ALS is, bij de Amsterdam City Swim of door een eigen actie te organiseren: "Elk dubbeltje is een dubbeltje, elke actie is een actie."

 

Meer over Michiel: lees onderstaand interview 

In april 2021 kreeg Michiel Scheeren (62) de diagnose ALS. Als geen ander weet hij hoe belangrijk het is om in actie te komen tegen deze ziekte. Daarom zet hij zich als bestuurslid in voor de patiëntenvereniging ALS Patients Connected en doet hij regelmatig mee aan acties.  

Het is zoals het is  

Wanneer de diagnose ALS in het voorjaar van 2021 valt schrikt Michiel: “Je beseft dat het heel serieus is. Maar je weet ook dat het verloop voor iedereen anders is. Bij mij ontstond er zoiets van: ‘het is zoals het is’. We gaan er het beste van maken. Maar ook voor mijn vrouw en dochters is de impact groot en heftig. We zullen er samen mee moeten gaan dealen.”  

De urgentie is hoog  

“De urgentie van onderzoek naar ALS is hoog”, benadrukt Michiel. “Er is nog helemaal geen genezend of afdoende remmend medicijn. En dat terwijl het ALS Centrum in Utrecht met vele onderzoeken bezig is. Die onderzoeken kosten veel geld. De overheid financiert geen ALS-onderzoek, dus bijna alles moet uit particuliere initiatieven komen.” En als het gaat om particulier initiatief dan zit Michiel zelf ook niet stil. Naast zijn werk voor de patiëntenvereniging, zet hij zich ook op sportieve wijze in voor Stichting ALS Nederland.  

De kale berg op  

Michiel is een fervent racefietser en mountainbiker. Toen zijn dochter in april 2021 voorstelde mee te doen aan Tour du ALS was hij meteen enthousiast. Met een team van 45 man gingen ze dat jaar ‘de kale berg’ op. “Het was geweldig. Het doet wat met je als je ziet hoeveel mensen zich voor je mobiliseren. Je bent geroerd en dankbaar. We hebben het maar mooi geflikt. Blijdschap, plezier en verbroedering overheersten.”  

Over zijn deelname aan de tiende editie van Tour du ALS vertelt Michiel meer in het interview “Michiel scheeren vertelt op televisie zijn verhaal”: https://www.tourduals.nl/nieuws/6024-michiel-scheeren-vertelt-op-televisie-zijn-verhaal  

 

Steun onze strijd tegen ALS. Doneer ook!

Maak een donatie