Arnoud de Bruin

22 Aug 2022 07.53

Wave hero Arnoud de Bruin
Wave 6

 

"De wave hero van wave 6 is Arnoud de Bruin. Ruim 5 jaar geleden kreeg Arnoud last van een spierspasme in zijn rechterbovenarm. In 2019 kreeg hij de diagnose ALS. Arnoud toont zich mentaal sterk maar zijn lijf laat hem steeds meer in de steek.

Arnoud heeft altijd veel gesport. Hij was er ook goed in. Tennissen, hardlopen, yoga, zeilen en skiën. Hij deed het graag en het leverde hem ook veel op. Zijn sportiviteit heeft hij ook overgebracht op zijn 3 zoons. Door ALS heeft hij de afgelopen jaren beetje bij beetje afscheid moeten nemen van zelf actief sporten. Afgelopen zomer was de laatste keer dat hij het voetbalteam van zijn jongste zoon kon coachen. Want naast een leuke, zorgzame en lieve vader is Arnoud ook altijd betrokken geweest bij de sport van zijn jongens.

Als vrienden van Arnoud, en zijn gezin, krijgen we mee hoe ingrijpend en slopend deze ziekte is. En hoe belangrijk het is dat mensen die hiermee worden geconfronteerd worden geholpen en ondersteund. Met bijvoorbeeld speciale fietsen of robots om zolang mogelijk zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Privé en in het werk. Arnoud en zijn gezin proberen zo sterk mogelijk te zijn. Gelukkig hebben ze veel dierbare familie, vrienden en buren om zich heen om ze hierbij te helpen.

Op dit moment zijn ze als gezin op vakantie. Een mooie verre reis waar ze samen blijvende herinneringen maken.

Daarom doen wij graag mee met de Amsterdam City Swim. Omdat we op deze manier een kleine bijdrage kunnen leveren. Op een sportieve manier die zo bij Arnoud past!"

 

- Team Arnoud

 

Wil jij Team Arnoud ook steunen middels een donatie?

Doneer hier