Joan van Vollenhoven

22 Aug 2022 10.45

Wave hero Joan van Vollenhoven
Wave 16

 

Joan van Vollenhoven is de Hero van wave 16. Hij heeft de diagnose ALS en zet zich samen met zijn vrouw Anneloes en alle mensen die dicht bij hem staan keihard in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar ALS, PSMA en PLS.  

 

Daadkracht en enthousiasme

Toen Joan en Anneloes vorige zomer hoorden dat de Amsterdam City Swim vanwege de geldende coronamaatregelen niet door kon gaan, was dit uiteraard een grote teleurstelling. Desondanks doken ze met #natpakvoorALS alsnog de Kaag in! Ook kwamen ze de afgelopen jaren op verschillende manieren in actie. Bijvoorbeeld door mee te doen aan Tour du ALS, Holland4ALS en ALS Sunrise Walk. Daarnaast zamelden ze geld in met een geheel eigen actie. Voor elke fles wijn die ze met het familiebedrijf Thooft & Van Vollenhoven verkochten, doneerden ze een bedrag aan de strijd tegen ALS.  

In onderstaand interview (afgenomen op 29 augustus 2021) vertellen Joan en Anneloes hoe ze na de diagnose in het leven staan: "We doen er alles aan om nog zoveel mogelijk mooie herinneringen te maken.” 

 

Dit jaar is het dan eindelijk zover... dé Amsterdam City Swim! Steun jij wave hero Joan en alle mensen die voor hem zwemmen in wave 16?  

Doneer hier