Atradius verbindt zich als hoofdsponsor aan de Amsterdam City Swim  

04 Apr 2024 11.23

Aan enthousiasme geen gebrek bij het team van Atradius: voor de 10e keer springen zij dit jaar in de Amsterdamse grachten. Dit jaar heeft Atradius haar deelname wel op een heel mooie manier verzegeld: namelijk als hoofdsponsor van de Amsterdam City Swim!

Tom Kaars Sijpesteijn, Algemeen Directeur van Atradius, aan het woord:

Sinds wanneer doen jullie mee met de Amsterdam City Swim?
Tien jaar geleden bracht een medewerker het idee in om deel te nemen aan de Amsterdam City Swim. We deden mee met een Business Team met 16 zwemmers. Dat was in 2014. Later dat jaar kreeg een collega van ons helaas de diagnose ALS. Wij hebben toen besloten meer te willen betekenen voor de Amsterdam City Swim en zijn daarom sinds 2015 aan boord als sponsorpartner.

Vieren jullie 10 jaar Amsterdam City Swim met een hoofdsponsorschap?
Het hoofdsponsorschap is een volgende stap in onze deelname. Als van origine Amsterdams bedrijf vinden we het belangrijk ook aan Amsterdamse evenementen te doen en daarnaast vinden we ESG doelstellingen heel belangrijk. Omdat we verder aan den lijve hebben ondervonden wat ALS met mensen en hun omgeving doet is de Amsterdam City Swim natuurlijk bij uitstek geschikt voor onze deelname en hoofdsponsorschap. Dat dit nu samenvalt met onze 10 jarige deelname maakt de cirkel rond!

Het valt mij op dat de verschillende Atradius zwemmers allemaal hun eigen reden hebben om geld in te zamelen en dat velen van ons familie, vrienden of bekenden hebben die in aanraking komen met ALS.

De jarenlange deelname laat ook zien dat we voor een langere verbintenis gaan en daarmee de organisatie van ACS (financiële) zekerheid bieden. Dit is nauw gerelateerd aan wat wij in het dagelijkse leven doen, het verzekeren van betaling en lange relaties die wij hebben met onze klanten.   
 
Wat is je mooiste ACS moment/herinnering?
Er zijn meer mooie herinneringen uiteraard. Het was heel mooi dat in 2022 een foto van de Wave Heroes op het start ponton werd getoond. Als je dan je collega in groot op de foto weer terugziet, op die plek en op dat moment… Dan weet je weer waar je het elk jaar voor doet.

We hopen echt dat onze bijdrage helpt om deze vreselijke ziekte te behandelen of voor te zijn in nabije toekomst. Hoe meer geld er kan gaan naar onderzoek, maar ook naar het ondersteunen van patiënten en hun familie, hoe beter.

Verder zijn de ACS evenementen altijd goed georganiseerd met een goede balans voor het doel en gezamenlijke verbondenheid. Dat zijn ook mooie herinneringen. 

Hoe bereiden jullie je als team voor?
Binnen Atradius proberen we dit jaar ten eerste om zoveel mogelijk collega’s aan het zwemmen te krijgen. Omdat dit ons 10 jarige verbondenheid als sponsor is, hebben we (intern) een reünie Swim bedacht: alle mensen die al eerder de grachten in sprongen voor ACS zijn nu weer van harte uitgenodigd om dat nog eens te doen. Daarnaast is er een actieve oproep naar diegenen die nog nooit meegedaan hebben om dit jaar ook mee te doen en hiermee zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Voor wie zwemmen jullie dit jaar? 
We hebben ieder onze eigen heroes aan wie we denken bij deze Amsterdam City Swim en dat maakt de Swim ook zo bijzonder.

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
Atradius bestaat volgend jaar 100 jaar en wij geloven in kracht, vertrouwen en langdurige relaties en dit willen we ook doorzetten naar de Amsterdam City Swim.