Voorbereiden voor de Amsterdam City Swim

20 Apr 2024 17.21

Hoe zorg jij ervoor dat je goed voorbereid bent voor de Amsterdam City Swim?
Of je nu een ervaren of onervaren (open water) zwemmer bent, zorg ervoor dat je je goed voorbereid.

Start bijvoorbeeld met baantjes zwemmen in het zwembad bij jou om de hoek.
Bouw op totdat je 700 meter (als je mee doet met de Junior of Short) of 2,1 km kan zwemmen.

Ruil daarna het zwembad in voor écht open water door mee te doen aan een zwemevent of simpelweg door te gaan zwemmen in open water.

Doe mee aan een zwem event!
Op zaterdag 30 juni vindt “De Swimming De Bosbaan” plaats. De Bosbaan zit in Amstelveen. Je kunt kiezen voor een afstand van 250 tot wel 4.000 meter (4km). Leuk om alvast te ‘testen’ hoe snel je bent en om te zien hoe je zwemconditie ervoor staat!

Meer weten over het programma of je meteen aanmelden?

De Swimming De Bosbaan


Zwem in Open Water in de buurt van Amsterdam

1. DE GROTE SPEELWEIDE, AMSTERDAMSE BOS

De Grote Speelweide ligt in het Amsterdamse Bos. De waterdiepte van de vijver varieert van 1 tot 1,5 meter. De laatste vier jaar is de waterkwaliteit bestempeld als goed.

2. NIEUWE MEER WESTZIJDE, OEVERLANDEN

De Nieuwe Meer ligt ten zuidwesten van Amsterdam. Oeverlanden is een van de twee officiële zwemlocaties. Er zijn drie zwemstrandjes. De laatste vier jaar is de waterkwaliteit bestempeld als uitstekend.

3. NIEUWE MEER NOORDOEVER

De Nieuwe Meer ligt ten zuidwesten van Amsterdam. De maximum diepte is ongeveer 30 meter. Let op! Deze locatie wordt momenteel niet bemonsterd en is gekoppeld aan Nieuwe Meer Westzijde Oeverlanden. De waterkwaliteitsgegevens zijn daarom hetzelfde als bij de Westzijde Oeverlanden.

4. OOSTERBAD

Het Oosterbad ligt aan de Mr. Jac. Takkade in Oosteinde (gemeente Aalsmeer). Het bad is ingericht als zwembad met natuurwater. Wat dat betreft heb je geen elementen van weer e.d. De laatste vier jaar is de waterkwaliteit bestempeld als goed.

5. GROENSTRAND, OUDERKERKERPLAS

De Ouderkerkerplas ligt ten zuiden van Ouderkerk aan de Amstel. Het Groenstrand is ligweide langs het water. De laatste vier jaar is de waterkwaliteit bestempeld als goed.

6. ZANDSTRAND, OUDERKERKERPLAS

De Ouderkerkerplas ligt ten zuiden van het dorp Ouderkerk aan de Amstel. Het Zandstrand heeft een lengte van ongeveer 200 meter en een breedte van ongeveer 20 meter. De laatste vier jaar is de waterkwaliteit bestempeld als goed.

7. STRAND DIEMERPARK

Het Diemerpark is een stadspark in het oosten van Amsterdam. Het ligt tussen het Amsterdam- Rijnkanaal en IJburg (Haveneiland) in. Het Diemerpark is een stadspark waar natuur uitgebreid de ruimte krijgt. Er zijn veel plant- en diersoorten aanwezig. Het strand ligt aan de noordoostkant van het park, aan het water dat Haveneiland scheidt van het Diemerpark. De laatste vier jaar is de waterkwaliteit bestempeld als uitstekend.

8. HET TWISKE

Recreatiegebied het Twiske ligt ten noorden van Amsterdam tussen Den Ilp, Landsmeer en Oostzaan. Het bestaat uit diverse plassen, sloten, weilanden en bosjes en is omgeven door een dijk met fiets- en wandelpad. Het heeft tien officiële zwemlocaties in het gebied. De laatste vier jaar is de waterkwaliteit bestempeld als goed.

9. DE HOGE DIJK

Het recreatiegebied De Hoge Dijk ligt ten zuiden van Amsterdam. De maximumdiepte tot de ballenlijn is 1,4 meter. De laatste vier jaar is de waterkwaliteit bestempeld als uitstekend.

 

Bron zwemlocaties: Zwemwater.nl