VoorbereidingenEind augustus is het zover, dan springen we met duizenden deelnemers de grachten in! Een mooi spektakel, waarbij samenzijn en nieuwe herinneringen maken een groot onderdeel zijn. Maar natuurlijk ook het zwemmen! Zo'n 2 kilometer - of 700 meter voor de junioren - dwars door de Amsterdamse grachten. Om geld op te halen voor Stichting ALS én om aandacht te vragen voor deze ziekte.

In samenwerking met onze waardevolle partners kunnen wij diverse diensten aanbieden om jouw zwemtocht nog beter te laten verlopen. Zo is er door WALLIEN een speciaal wetsuit ontwikkeld voor de Amsterdam City Swim, kun je deelnemen aan warming-up avonden waarbij trainers van Personal Swimming jou verder op weg helpen met jouw zwemtechniek én biedt de KNZB een gratis lidmaatschap voor Mijnzwemcoach waarmee je zelf kunt trainen wanneer het jou uitkomt.

 

Exclusief ACS x WALLIEN Wetsuit

WALLIEN Water Fashion heeft exclusief voor de Amsterdam City Swim een limited edition ACS wetsuit geproduceerd. Een duurzaam en hip wetsuit gemaakt van limestone neopreen, een grondstof die gemaakt is van kalksteen en nog warmer en flexibeler is dan andere materialen. Speciaal geschikt voor open water zwemmers. Wil jij ook een ACS x WALLIEN Wetsuit bestellen? Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Meer informatie

 

ACS warming-up avond

Ook dit jaar organiseren wij meerdere avonden waarbij je in het bijzijn van de trainers van Personal Swimming vrij kunt zwemmen in het open water. Hierbij is de gelegenheid om vragen te stellen, tips en tricks te ontvangen en natuurlijk om andere wavemakers te ontmoeten. Ook wordt er een speciale 'pit-straat' ingericht waarbij de trainers extra aandacht kunnen geven aan jouw zwemtechniek. Uiteraard in Amsterdam, in de wateren bij roeivereniging RIC Amsterdam

Meer informatie en aanmelden

 

Trainingschema's

Om in je vrije tijd jezelf voor te kunnen bereiden op het parcours door de grachten biedt de KNZB alle deelnemers van de Amsterdam City Swim 3 maanden gratis toegang tot Mijnzwemcoach. Op dit online platform vind je verschillende workouts en meer dan 200 trainingschema's op maat. Op die manier kun je jezelf nog beter voorbereiden op de Amsterdam City Swim! Wil jij als deelnemer ook gebruikmaken van Mijnzwemcoach? Klik dan snel verder.

Meer informatie

 

Waterveiligheid

Samen met Waternet monitort de Amsterdam City Swim continu de waterkwaliteit. De ontwikkelingen houden wij nauwlettend in de gaten en we stellen onze deelnemers daar uiteraard van op de hoogte. We gebruiken de expertises van de KNRM, toezichthouders, input van Waternet, de (water)politie, brandweer, GGD en artsen om elk jaar ons protocol weer te verbeteren. Je leest meer over de waterveiligheid en maatregelen via onderstaande button.

Meer informatie