Vrijwilligers informatie

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; zonder vrijwilligers geen Amsterdam City Swim! Wil jij ons dit jaar helpen met de organisatie? Schrijf je dan nu vast in, op deze manier kunnen we zo goed mogelijk rekening houden met ieders wensen en kunnen we je tijdig briefen.

Waarom is het zo leuk om vrijwilliger te zijn bij de Amsterdam City Swim?

 • Je werkt mee aan een geweldig internationaal event.
 • Je draagt je steentje bij aan de strijd tegen ALS.
 • Je krijgt een uniek Tommy Hilfiger shirt van de Amsterdam City Swim.
 • Je ontvangt een lunchpakketje en uiteraard koffie, thee of fris tijdens het event.
 • Je krijgt een goodiebag mee naar huis als dank voor je inzet.
 • En je bent van harte welkom bij de Afterparty op het Marine terrein om de dag gezamenlijk af te sluiten!

Aandachtspunten

 • De minimumleefijd om vrijwilliger te zijn bij de ACS is 18 jaar.
 • Het zou fijn zijn als je bij de briefingsmomenten aanwezig kunt zijn (zaterdag 7 september).
 • Je ontvangt als vrijwilliger geen vergoeding voor de geïnvesteerde tijd. Wel kun je je eventuele gemaakte reiskosten declareren. Je ontvangt hiertoe op de dag zelf een declaratieformulier.
 • Het kan voorkomen dat we je niet op je voorkeursfunctie inzetten omdat deze functie bijvoorbeeld overvraagd is. We doen ons best om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.
 • Je bent als vrijwilliger niet altijd in staat om het volledige event goed te kunnen zijn/ beleven, bijvoorbeeld wanneer je bij de start staat, maakt je de finish niet mee.
 • We rekenen graag op je inzet na inschrijving als vrijwilliger voor de ACS, mocht er toch onverhoopt iets tussenkomen waardoor je af moet haken, dan horen we dat graag en bij voorkeur zo spoedig mogelijk zodat we daar in onze planning rekening mee kunnen houden

Ieder jaar vragen wij onze vrijwilligers in een evaluatie naar verbeterpunten, zodat we het jaar erna nog optimaler met elkaar samen kunnen werken aan een geweldig evenement. Heb je vooraf al opmerkingen, dan horen wij dat natuurlijk ook graag via info@amsterdamcityswim.nl.

Hieronder leggen we kort uit wat wij van onze Amsterdam City Swim vrijwilligers verwachten.


Catering MEA

Op het Marine Etablissement Amsterdam wordt catering voor onze deelnemers en VIPgasten volledig verzorgd. Onder leiding van onze professionele cateringsponsor OSeven zorg jij er die dag voor dat iedereen wordt voorzien van een glimlach, een hapje en een drankje, de locaties er verzorgd uit blijven zien, de tafels, krukken, stoelen etc. netjes blijven staan en ook de vuile vaat op tijd wordt afgeruimd. Een dankbare taak!

Werktijden: 09:00 – 20:00 uur.
Locatie: binnen in de hospitalitytent op het MEA.

Catering Finish

Bij de Finish wordt catering voor onze deelnemers en VIPgasten volledig verzorgd. Onder leiding van onze professionele cateringsponsor OSeven zorg jij er die dag voor dat iedereen wordt voorzien van een glimlach, een hapje en een drankje, de locaties er verzorgd uit blijven zien, de tafels, krukken, stoelen etc. netjes blijven staan en ook de vuile vaat op tijd wordt afgeruimd. Een dankbare taak!

Werktijden: 10:00 – 17:00 uur.
Locatie: buiten op de VIPpontons bij de finish.

Hospitality (gastheren/dames)

Tijdens de Amsterdam City Swim hebben we verschillende Hospitality arrangementen waarmee extra geld wordt opgehaald voor onderzoek naar een oplossing voor ALS en de kwaliteitsverbetering van het leven van ALS-patiënten. Om de gasten op de juiste manier te verzorgen hebben wij representatieve gastdames en –heren nodig die hen willen ontvangen, registreren en willen begeleiden gedurende de dag. Het gaat hier niet alleen om voor de Amsterdam City Swim belangrijke relaties zoals sponsoren, ook onze prominente deelnemers/BN'ers.

Werktijden: 09:00 – 20:00 uur.
Locatie: gehele evenemententerrein

Start coördinatie (fanvak en patiëntenvak begeleiding)

Om alle waves op tijd en onder controle te laten starten is begeleiding en coördinatie noodzakelijk. Heb jij het benodigde overzicht in je om alle startgroepen op de juiste manier te begeleiden en de rust te bewaren voor de deelnemers? Dan is dit de ideale functie voor jou.

Werktijden: 09:00 – 16:00 uur. (Eerst ACS for Kids, daarna de volwassen start),
Locatie: Hermitage en MEA (buiten).

Finish (voor- en achterkant ponton, met door wisselen)

Om alle deelnemers na de finish direct goed op te vangen en te voorzien van kleding, iets te eten, een douche en alles wat er nog meer nodig is, zijn mensen nodig die hier alles op rolletjes laten verlopen en de deelnemers een warm onthaal kunnen geven.

Werktijden: 09:00 – 18:00 uur.
Locatie: Finish (buiten).

Veiligheid in het water

Veiligheid is uiteindelijk het belangrijkste aspect van de hele Amsterdam City Swim. Alle deelnemers moeten veilig de Amsterdam City Swim kunnen volbrengen en als zij hulp nodig hebben tijdens het zwemmen moeten zij op de juiste manier worden geholpen. Sommige deelnemers gaan misschien verder dan dat ze eigenlijk aan kunnen. Hiervoor zijn er rustpunten op het water waar mensen even bij kunnen komen. Daarom moeten mensen die op de rustpunten staan goed opletten en aandacht geven aan alle (!) zwemmers.

Bezit jij je EHBO diploma en ben jij erg alert? Zie jij jezelf als rustpuntbegeleider? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Werktijden: 09:00-17:00 of 12:00-17:00 uur.
Locatie: buiten.

Toezichthouder

Veiligheid is uiteindelijk het belangrijkste aspect van de hele Amsterdam City Swim. Alle deelnemers moeten veilig de Amsterdam City Swim kunnen volbrengen en als zij hulp nodig hebben tijdens het zwemmen moeten zij op de juiste manier worden geholpen. Sommige deelnemers gaan misschien verder dan dat ze eigenlijk aan kunnen. Daarom moeten toezichthouders goed opletten en aandacht geven aan alle (!) zwemmers.

Bezit jij je EHBO diploma en ben jij erg alert? Zie jij jezelf als toezichthouder? Dan zijn wij op zoek naar jou. Voor deze functie hebben wij heel veel mensen nodig!

Werktijden: 09:00-17:00 of 12:00-17:00 uur.
Locatie: buiten.

Registratie/Garderobe/ Goodybags uitdelen

Alle deelnemers van de Amsterdam City Swim melden zich op het Marine Etablissement Amsterdam. Daar vindt de registratie van de deelnemers plaats. Deelnemers ontvangen hier hun startnummer en badmuts en laten hun spullen achter in de garderobe. Na afloop ontvangen zij een goodybag. Om dit voor de deelnemers allemaal soepel te laten verlopen hebben we veel leuke, gezellige mensen nodig die kunnen doorpakken en dit doen met een grote glimlach.

Werktijden: 09:30 – 19:00 uur.
Locatie: registratietent en garderobe op Marine Etablissement Amsterdam (binnen).

Amsterdam City Swim for Kids

Vanaf 09:30 registreren deelnemende kinderen met hun volwassen begeleider zich bij de Hermitage. Daar krijgen zij hun startbescheiden en leveren ze hun tas met kleding in. Tussen 10:00 en 12:00 zwemmen de kids gefaseerd de laatste 700 meter van het parcours. Zij finishen op de officiële finish op de Keizersgracht. Hier krijgen zij van jou hun kledingtas weer terug en een medaille, wat eten en te drinken. Kortom, jij zorgt ervoor dat de kids volledig worden verzorgd en een onvergetelijke belevenis ervaren.

Werktijden: 08:00 – 13:00 uur.
Locatie: Hermitage (binnen) en Keizersgracht (buiten).

Entreepoorten

Alle deelnemers en fans van de Amsterdam City Swim melden zich op het Marine Etablissement Amsterdam. Bij de entreepoorten wordt iedereen gecontroleerd en gescand voordat ze op het MEA naar binnen mogen. Belangrijk is dat jij het eerste contact bent tijdens de gehele dag, zorg ervoor dat iedereen met een glimlach wordt ontvangen en wordt begeleidt richting deze bijzondere dag.

Werktijden: 08:00 – 17:00 uur.
Locatie: entreepoorten Marine Etablissement Amsterdam.

Overig

Tijdens de Amsterdam City Swim kan het altijd voorkomen dat er onverwacht nog wat extra taken naar voren komen en of posities ingedeeld moeten worden. Ben jij een ‘runner’ en vind je het leuk om overal ingezet te kunnen worden, dan is dit de perfectie optie voor jou.

Werktijden: 08:00 – 20:00.
Locatie: ACS overall (MEA, Hermitage, Finish locatie).