Vrijwilligersfuncties ACS 2024


Bekijk de verschillende vrijwilligersfuncties hieronder:

Catering (vanaf 18 jaar)
Heb jij horeca-ervaring en vind je het leuk om achter de bar te staan? Meld je dan aan voor een cateringfunctie. Jij houdt het hoofd koel, ook als er een lange rij staat en vindt het leuk om samen met andere vrijwilligers en cateringpersoneel de bar te bemannen.

Entertainment
Heb jij relevante entertainment studie- of werkervaring? Meld je dan aan voor het vermaakteam. Met je enthousiasme tover jij een lach op de gezichten van bezoekers. Zo zorg je ervoor dat iedereen een fantastische dag beleeft. Of je nu mensen op speelse wijze welkom heet of als ‘Wachtverzachter’ het wachten in de rij voor de bus leuker maakt. Jij staat graag in contact met mensen, je bent niet bang om op ze af te stappen en met je charme en humor entertain jij onze bezoekers.

Hospitality
Binnen het hospitalityteam zijn er verschillende posities die worden ingenomen door vrijwilligers. Je kunt denken aan: ticketscannen bij de ingangen, uitdelen van zwembenodigdheden, het uitdeelteam bij de finish en bij de ACS Wasstraat, tot het begeleiden van de Junior/Short en/of Classic Swim.

Media
Jij bekijkt ons event het liefste door je lens. Met je camera schiet je de mooiste plaatjes van zwemmers, bezoekers en patiënten. Als vrijwilliger media ‘doneer’ jij letterlijk je foto’s aan ons event en aan onze fans. Werktijden zijn in overleg.

Mobility
Als aanvulling op de verkeersregelaars zijn we op zoek naar mobility mensen. Jij begeleidt mensen naar het juiste vak om te wachten op de bus, jij verwijst ze naar de bussen en als er een patiënt mee wil in een rolstoel help jij een handje mee. Ook kan het zijn dat jij bijspringt op het parkeerterrein of andere plekken om mensen daar zo goed mogelijk de weg te wijzen. Je durft mensen instructies te geven en hebt genoeg ruimtelijk inzicht.

Patiëntenregistratie en begeleiding
Jij begeleidt deze dag de patiënten tijdens hun deelname of bezoek aan de Amsterdam City Swim. Dit houdt in dat je de patiënten welkom heet bij de registratiebalie en van alle informatie voorziet. Ook begeleid jij hen op het eventterrein. Patiënten hebben zelf altijd één of meerdere begeleiders/introducees mee. Dit betekent voor jou dat jij aanvult waar nodig en zorgt dat ze zich zo goed mogelijk kunnen verplaatsen en vermaken. 

Rustponton bemanning (vanaf 18 jaar)
Op de rustpontons kunnen zwemmers uitrusten, even iets te eten en drinken krijgen en is er (professionele) EHBO aanwezig. Jij ondersteunt en helpt waar nodig. Dit kan zijn het geven van een peptalk aan een zwemmer, maar ook in nood het professionele team ondersteunen. Je hoeft geen specifieke diploma’s te hebben. Mocht je wel een BHV of EHBO-diploma hebben dan willen we je vragen om dit aan ons door te geven bij je aanmelding (bij de opmerkingen).

Runner (flexteam)
Als jij je wilt inzetten als runner dan ben je onderdeel van het flexteam. Dit betekent dat jij deze dag multi-inzetbaar bent en mee zult draaien waar nodig, een erg belangrijke rol dus! Het kan daardoor voorkomen dat je meerdere functies vervult. Je bent breed inzetbaar en je vindt het niet erg om veel te moeten lopen.

Toezichthouders (vanaf 18 jaar)
Om de veiligheid van de zwemmers te waarborgen staan er langs de gehele route van de swim diverse vrijwilligers om op tactische plaatsen zicht te houden op de zwemmers. Je blijft dus op de plek staan (of zitten) die je wordt aangewezen, zodat we de dekking van de gehele route kunnen garanderen.

Als toezichthouder heb je de taak om vanaf de eerste zwemmer tot de laatste zwemmer de veiligheid van de zwemmers in de gaten te houden. Op het moment dat een zwemmer in de problemen komt en jij ziet dit, dan kom je in actie bijv. door te fluiten op je fluitje om zo de life guards/EHBO in te schakelen, zodat zij deze zwemmer kunnen ondersteunen. Hiervoor werk je nauw samen met je collega toezichthouders, de lifeguards in het water, de EHBO posten en de beveiligers langs de kant.  

Overig
Staat jouw ideale functie er niet tussen? En denk jij dat jij van toegevoegde waarde kunt zijn voor ons? Dan horen we graag van je. Je kunt ons mailen naar: vrijwilliger@amsterdamcityswim.nl

 

Aanmelden als vrijwilliger