Vrijwilligers aan het woord: Sher

04 Aug 2022 10.01

Zo'n 300 vrijwilligers staan ieder jaar aan de kade om ervoor te zorgen dat jij - als zwemmer en bezoeker - een fantastische dag kan beleven! Wij stellen 10 van deze toppers graag aan je voor. Vandaag is dat Sher!


"Ik ben Sher, 31 jaar en kom uit Den Haag. Vanaf de eerste editie ben ik vrijwilliger als toezichthouder bij zowel de junioren als de volwassenen. Enkel in 2017 heb ik een editie gemist; ik was toen namelijk net bevallen van mijn dochter Viènne!

Door een oud-collega ben ik betrokken geraakt bij de Amsterdam City Swim. Hij zwom voor een vriend die was overleden aan ALS. Toen hij vroeg of ik toezichthouder wilde zijn, en erbij wilde zijn voor de moral support, zei ik natuurlijk 'ja'.
Vanaf de Keizersgracht is het een onbeschrijflijk moment als alle zwemmers met hun eigen emoties en verhalen al zwemmend voorbijkomen. Zodra de laatste zwemmers aankomen, maak ik mij klaar om met de laatste zwemmers het laatste stuk mee te zwemmen richting de finish. Met achter ons de KNRM. De liefde en saamhorigheid wat je dan meemaakt, voelt en deelt met elkaar is kostbaar en uniek. Dat maakt het dat ik mij ieder jaar weer inzet als vrijwilliger! 

In alle jaren is er een klein hecht clubje toezichthouders ontstaan. Binnen deze groep zijn wij in 2018 onze Jan verloren. Voor hem en voor alle andere lieve mensen staan wij er dit jaar weer. En wij blijven ook betrokken tot we een oplossing hebben gevonden voor de strijd tegen ALS!"

 

Wil jij ook helpen tijdens deze unieke dag, vol met mooie en feestelijke momenten? Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken. 
Klik voor meer informatie op onderstaande button en meld je gelijk aan. 

 

Meer informatie