Doe mee: ACS 2024


De Amsterdam City Swim (ACS) 2024 is een inspirerend evenement waarbij deelnemers door de Amsterdamse grachten zwemmen om geld in te zamelen en bewustwording te creëren voor de spierziekte ALS. Dit evenement vindt plaats op zondag 8 september en biedt verschillende manieren om deel te nemen, zowel in het water als op de kade.

Hieronder vind je een samenvatting van de deelnamemogelijkheden met onder het grafische overzicht een toelichting:

In het water deelnemen

Je kunt kiezen uit drie verschillende opties:

  • Classic Swim: Een 2,1 kilometer lange route, open voor deelnemers van 15 tot 99 jaar.
  • Short Swim: Een kortere route van 700 meter, eveneens voor deelnemers van 15 tot 99 jaar.
  • Junior Swim: Speciaal voor jongere zwemmers van 10 t/m 14 jaar, met een afstand van 700 meter en inclusief een gratis begeleider van 18 jaar of ouder.

We maken onderscheid tussen particuliere en zakelijke deelname:

1. Particuliere deelname aan de Amsterdam City Swim 2024

Open voor individuen, vrienden, familie of andere groepen. Je kunt je individueel inschrijven of een team vormen om samen te zwemmen en donaties te werven.
Vroeg inschrijven wordt beloond: hoe eerder je je inschrijft, des te voordeliger de tarieven zijn.

Ongeacht of je een ervaren deelnemer bent of voor het eerst meedoet, lees de volgende informatie zorgvuldig door voordat je je inschrijft:

Particulier: In 5 stappen naar de start of Direct aanmelden

2. Zakelijke deelname aan de Amsterdam City Swim 2024

Bedoeld voor bedrijven en organisaties die samen met collega’s of zakenrelaties deel willen nemen aan de Amsterdam City Swim.
Opties zijn:

 Meedoen met een Business Team
Wil je als (MKB) bedrijf meedoen? Schrijf je dan in als Business Team. Een Business Team Ticket kost € 275,- (excl. BTW). Je kunt een bedrijfsteam aanmaken en zelf het aantal kaarten bepalen. Je ontvangt van ons een factuur die aftrekbaar is voor de belasting.
Meer informatie Business Teams

 Meedoen als Wave Sponsor: vanaf 10 zwemmers
Pak het grootser aan met meer zichtbaarheid en benefits voor jouw bedrijf.
Meer informatie Wave Sponsors

 Meedoen als in kind sponsor
Wil jij sponsoren in materialen, producten, manuren of heb jij wat anders te bieden? Ook dan is het mogelijk om als tegenprestatie de grachten in te springen!
Meer informatie Sponsoring

Op de kade deelnemen

Houd jij het liever droog: kom dan een kijkje nemen of zet je in als vrijwilliger.

▸ Vrijwilligers Amsterdam City Swim 2024
Maak het verschil en meld je aan als vrijwilliger bij de Amsterdam City Swim. Zonder jouw hulp is het niet mogelijk om zo’n mooi event te kunnen organiseren. We hebben veel leuke functies op diverse afdelingen beschikbaar. En er is voor iedereen wat wils! Of je graag een actieve functie wil vervullen of liever een wat minder actieve functie, iedereen is welkom en hard nodig.
De aanmelding voor vrijwilligers gaat open vanaf eind maart.

▸ Bezoeker en toeschouwers Amsterdam City Swim 2024
Uiteraard kun je ook als bezoeker aanwezig zijn tijdens ACS2024. Om jouw vrienden en familie aan te moedigen en natuurlijk om de sfeer te proeven en te genieten. Een entreeticket geeft toegang tot het ACS Festivalterrein. De bezoekerstickets gaan later in de verkoop. Houd onze website of social media kanalen in de gaten.
Meer informatie bezoekers

Deelnemen als patiënt

De Amsterdam City Swim zet zichzelf in om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS. Maar óók voor een dag waarop we samen nieuwe herinneringen kunnen maken. Daarom maken wij deze dag extra speciaal voor ALS-patiënten en hun dierbaren. ALS-patiënten hebben dan ook de mogelijkheid om het evenement te bezoeken en eventueel het water in te gaan, met of zonder hulpmiddelen. 
Meer informatie patienten


De Amsterdam City Swim 2024 belooft een unieke ervaring te zijn die gemeenschap, sportiviteit en een goed doel samenbrengt. Of je nu zwemt, je inzet als vrijwilliger, of als toeschouwer komt, je bijdrage maakt een verschil in de strijd tegen ALS.